Начало
Претендентките за титлата „Девойка Кюстендилска пролет 2018“
20.02.2018

Претендентките за титлата „Девойка Кюстендилска пролет 2018“ подкрепиха със своите гласове величествените секвои от местността „Ючбунар“, над Кюстендил, които се борят за „Европейско дърво на годината’ 2018”.
Тринадесет страни участват в тазгодишното 8-мо издание на конкурса. От 1 до 28 февруари всеки може да разгледа и избере своето любимо дърво, като гласува на страницата www.treeoftheyear.org.
     Идеята на конкурса „Европейско дърво на годината” е да насочи вниманието към връзката „хора – общности – дървета“, към значението на дърветата в културното и природно наследство на общностите.
     България тази година се представя с трите величествени секвои, засадени в края на 19-ти век от известния български лесовъд Йордан Митрев. Те се конкурират да спечелят симпатията на любителите на конкурса сред други интересни дървета.
      И тъй като представляват една от множеството забележителности в Община Кюстендил, девойките, участващи в тазгодишния конкурс „Девойка Кюстендилска пролет 2018“ призовават „Ние гласувахме, гласувайте и вие“.

Всеки, желаещ може да подаде своя глас като:
Изпише в интернет:
- „Европейско дърво 2018“ или посети адрес www.treeoftheyear.org/Bulgaria
- Избира „Секвоите от Ючбунар”, България и още едно дърво по свой избор. По регламент всеки гласуващ трябва да даде своя глас за две дървета.
На електронната си поща всеки получава линк, който трябва да последва. Едва тогава гласът се отчита. Връзката е валидна само 7 дни!

 
< Предишна   Следваща >

© 2023 Oбщина Kюстендил