ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ КЮСТЕНДИЛ / РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ | Политика за достъпност | Карта на сайта

bg BG en EN ru RU
IT1

IT1

С оглед, максимално съдействие на органите на МВР, РЗИ - Кюстендил и НОИ - Кюстендил, Община Кюстендил апелира, всички лица, които са се завърнали или предстои да се завърнат от страни с доказани случаи на лица заразени  с COVID – 19, да спазват стриктно 14 – дневната карантина.

Сигнали за лица , които не спазват карантината може да подавате на дежурните телефони, както следва:

Всеки работен ден до 17:00 часа на телефона за граждани на РЗИ – Кюстендил. 0885-11-63-22

След 17:00 часа и в почивните дни:

Горещ телефон на Община Кюстендил. 078/55-12-11

Дежурен телефон на ОД на МВР - Кюстендил. 078/557-323

!!!!  Напомняме на лицата, които имат съмнение, че са заразени с COVID – 19, да не посещават обществени места и да не ползват градски транспорт, а незабавно  да се обадят на тел. 112 или на Личния си лекар.

Споделете в социалните мрежи:

ОТНОСНО: Писмо с изх. № 02-174 / 11.03.2020 год. на Директора на РЗИ – Кюстендил.

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА

Съгласно получени, с Писмо с изх. № 02-174 / 11.03.2020 год. от Директора на РЗИ – Кюстендил в Община Кюстендил, инструктивни материали във връзка с COVID – 19  и приемане на мерки за превенция и пресичане разпространението на COVID – 19  , предоставям на Вашето внимание горепосоченото писмо, в едно с:

  1. Алгоритъм на дезинфекционните мероприятия в обекти с обществено предназначение, в условията на епидемично разпространение на COVID-19;
  2. Списък на производители на дезинфектанти, от които Министерство на здравеопазването е получило оферти.

Приложение: Съгласно текста. може да видите тук.

Споделете в социалните мрежи:

Във връзка със засиленото разпространение на грипния вирус от тип „Б“ и обявената национална епидемия, със Заповед на кмета на Община Кюстендил, 06.03 (петък) е обявен за неприсъствен ден за училища, детски градини и социални услуги в общността.

На 09.03 (понеделник) детските градини ще работят при засилен контрол по обичайния график, а присъствието на децата е по лична преценка на семейството.

От 6.03 до 11.03 включително се преустановяват всички масови културни и спортни прояви на закрито в Общински драматичен театър - Кюстендил, Спортен комплекс „Осогово“, читалища, клубове и други обществени организации, които се помещават в общински сгради на територията на Община Кюстендил.

Споделете в социалните мрежи:

Празнично разписание за 03.03.2020г. може да видите тук.

Споделете в социалните мрежи:

Извънредна автобусна линия ще бъде пусната по повод Задушница на 22.02.2020г. (събота), с цел улесняване придвижването на хората, пристигащи от селата и околността.
Маршрутът предвижда тръгване от спирката на Пазара до Новия траурен парк в 10:20 часа, като цената на билета е 1 лев.

Споделете в социалните мрежи:

Стартира кампанията на Министерството на труда и социалната политика за набирането на проекти по "Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност".

Основната цел на програмата е изграждане на достъпна среда в съществуващи жилищни сгради и прилежащите им пространства за хора с увреждания и осигуряване на лична мобилност за тяхното социално приобщаване, като се отчитат и специфичните им потребности.

Кой може да кандидатства?

  1. По Компонент 1, за изграждане на достъпна среда (изграждане на рампи, поставяне на електрически стълбищни платформи и асансьори) в жилищна сграда могат да кандидатстват:

- Всеки собственик на индивидуална жилищна сграда, който е лице с трайни увреждания и се придвижва с инвалидна количка или в чието семейство има член, който е лице с трайни увреждания, придвижващо се с инвалидна количка и/или дете с определени вид и степен на увреждане, придвижващо се с инвалидна количка, както и с постоянен адрес в същата индивидуална жилищна сграда.

- Всяко юридическо лице - сдружение, учредено и вписано по Закона за управление на етажната собственост. Нужно е собственикът на жилище в жилищната сграда в режим на етажна собственост да е лице с трайни увреждания, придвижващо се с инвалидна количка, или в чието семейство има член, който е лице с трайно увреждане и се придвижва с инвалидна количка и/или дете с определени вид и степен на увреждане, използващо инвалидна количка, както и с постоянен адрес в същото жилище.

  1. По Компонент 2, за отпускане на безвъзмездна помощ за приспособяване на лек автомобил и провеждане на шофьорски курсове, могат да кандидатстват:

- Хора с трайни увреждания с доказан дефицит на долни и/или горни крайници, въз основа на медицинска експертиза. Необходим е и документ за оценка на физическата годност на водач/кандидат за придобиване на свидетелство/правоспособност за управление, издадено от транспортните областни лекарски експертни комисии (ТОЛЕК) или от транспортната централна лекарска експертна комисия (ТЦЛЕК).

Хората с увреждания могат да кандидатстват в рамките на годината и по двата компонента, но поотделно – с две отделни заявления, при положение че отговарят на заложените изисквания.

Крайният срок за набирането на проектопредложения е 12.05.2020г.

Необходимите документи за кандидатстване с проектпредложения може да откриете тук:  https://www.mlsp.government.bg/index.php?section=POLICIESI&lang=&I=796

Споделете в социалните мрежи:

Уважаеми съграждани,

Уведомяваме Ви, че съгласно § 28 от Преходни и заключителни разпоредби на Закона за местни данъци и такси (ЗМДТ) в срок до 29.02.2020 год.  всички възложители на новопостроени сгради, които подлежат на въвеждане в експлоатация по реда на Закона за устройство на територията и които са завършени в груб строеж към 31.12.2019 год., но не са въведени в експлоатация или за тях не е издадено разрешение за ползване трябва да подадат данъчна декларация по чл.14, ал.2 от ЗМДТ, в противен случай подлежат на санкции.

Споделете в социалните мрежи:

Уважаеми съграждани,

Уведомяваме Ви, че съгласно § 12 от Преходни и заключителни разпоредби на Закона за местни данъци и такси (ЗМДТ)  имущества, придобити безвъзмездно през 2019 г., за които при  придобиването  им  не  е  платен  данък, са длъжни в срок до 31 март 2020 г. да подадат декларация за облагане с данък и да заплатят дължимия данък, в противен случай подлежат на санкции.

От подаване на декларация и заплащане на данък по този ред са безвъзмездно придобити имущества между роднини по права линия или между съпрузи.

Имуществата, за които трябва да се подаде декларация и да се плати данък до 31 март 2020 г., когато са придобити безвъзмездно са:

  • парични преводи в български лева;
  • парични преводи в чуждестранна валута;
  • благородни метали;
  • ценни книжа;
  • превозните средства - по застрахователна стойност;
  • движими вещи и права.

Споделете в социалните мрежи:

Уважаеми съграждани,

 

Уведомяваме Ви, че от 27.01.2020 год. започна събирането на местни данъци и такси, като предплатилите целият размер на годишния данък до 30.04.2020 год. могат да се възползват от 5%  отстъпка от размера на задължението си.

И тази година в периода за заплащане с 5% отстъпка на данък недвижими имоти, такса битови отпадъци, данък върху превознити средства, за удобство на гражданите в малките населени места, ще се проведе традиционната кампания с изнесени данъчни каси от служители на дирекция „Местни приходи“ на община Кюстендил. Кампанията ще се проведе в периода от 16 март до 26 март 2020 г. в 27 населени места съгласно следния

 

Г Р А Ф И К

 

за посещения на служителите от Дирекция „Местни приходи” на Община Кюстендил по дати и населени места за събиране на местните данъци и такси за 2020 година:

 

16.03.2020 г. /понеделник/                             24.03.2020 г. /вторник/
- с. Пиперков чифлик                                            - с. Ябълково
- с. Берсин                                                            - с. Жабокрът
- с. Багренци                                                          - с. Слокощица

                                                                            - с. Граница

                                                                
17.03.2020 г. /вторник/                                   25.03.2020 г. /сряда/
- с. Шипочано                                                       - с. Копиловци
- с. Дворище                                                         - с. Шишковци

- с. Раждавица                                                      - с. Николичевци

18.03.2020 г. /сряда/                                       26.03.2020 г.  /четвъртък/                                            
- с. Драговищица                                                   - Жиленци    
- с. Стенско                                                           - Гюешево
- с. Горановци                                                       - Вратца

19.03.2019 г. /четвъртък/                               
- с. Таваличево                                          
- с. Коняво                                                    
- с. Цървеняно


20.03.2020 г. /петък/                                        
- с. Долна Гращица                                                 
- с. Горна Гращица                                                      
- с. Катрище                                                      

23.03.2020  г. /понеделник/                             
- с. Лозно                                                      
- с. Радловци                                                                                                         

- с. Грамаждано                              

                           

Споделете в социалните мрежи:

Supply of equipment for an Environmental education centre in the village of Slokoshtitsa, Kyustendil Municipality

Municipality of Kyustendil intends to award a contract for Supply of equipment for an Environmental education centre in the village of Slokoshtiza, Kyustendil Municipality under CB007.2.32.192 project financed under the Interreg-IPA Cross-border Cooperation Bulgaria-Serbia 2014-2020 Programme, Call for Proposals No. 2014TC16I5CB007 – 2018 – 2. The tender dossier is available for inspection at Municipality of Kyustendil, 01 Velbuzhd Sq., Kyustendil, 2500 and is published on the following websites - https://www.kustendil.bg/ and http://www.ipacbc-bgrs.eu/bg/public-tenders.

The deadline for submission of tender is 16:00 p.m. local time on 09.03.2020 /March 9, 2020/. Possible additional information or clarifications/questions shall be published on the following websites - https://www.kustendil.bg/ and http://www.ipacbc-bgrs.eu/bg/public-tenders.

you can see here

Споделете в социалните мрежи:

Контакти

  078/ 55 11 66
  078/ 55 10 04
  гр.Кюстендил, пл. "Велбъжд" № 1
  БУЛСТАТ 000261517 

 

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване от нашия уебсайт