ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ КЮСТЕНДИЛ / РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ | Политика за достъпност | Карта на сайта

bg BG en EN ru RU
НОВИНИ

НОВИНИ (689)

Справка по чл.26, ал.5 от Закона за нормативните актове за постъпили предложения  и  становища по проект на Наредба за отглеждане на селскостопански животни и птици на територията на Община Кюстендил

На основание чл.26, ал.2 и ал.3 от Закона за нормативните актове проектът на Наредба за отглеждане на селскостопански животни и птици на територията на Община Кюстендил заедно с мотивите към него, е публикуван на  12.03.2021 година на интернет страницата на Община Кюстендил за предложения и становища.

В 30-дневния срок за обществени консултации по чл.26, ал.4  от Закона за нормативните актове не са постъпили предложения и становища по изработения проект на Наредба за отглеждане на селскостопански животни и птици на територията на Община Кюстендил.

Споделете в социалните мрежи:

     От днес 13.04.2021 г. Община Кюстендил започва записване на лица с постоянен адрес в гр. Кюстендил, желаещи да добиват строителна дървесина и дърва за огрев за собствени нужди без право на продажба от общинските и държавните гори съгласно чл.111, ал.5 и 6 от Закона за горите, за отоплителен сезон 2021/2022 год. до 10.05.2021 год.

     Максималното количество дърва за огрев е до 10 пространствени кубически метра иглолистни или широколистни.

     Във връзка с въведеното извънредно положение и в интерес на гражданите, записването ще се извършва дистанционно.

      Гражданите могат да звънят всеки работен ден от 8:00 до 16:30 часа на телефон номер 0882 885 128 или да изпращат своите заявки на имейл адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Споделете в социалните мрежи:

На 13.04.2021 г., след 21:00 часа на територията на Община Кюстендил ще се извършат пролетни дезакаризационни мероприятия на тревни площи срещу популацията на кърлежи от фирма „ДДД-Кюстендил“ ЕООД, в качеството на изпълнител на услугата.

При неблагоприятни метеорологични условия, планираната обработка ще бъде извършена на следващия работен ден.

Обработката ще се осъществи с помощта на подвижен многофункционален генератор за влажна дезинсекция от ново поколение, монтиран на високо проходим автомобил, предназначен за мащабни, аерозолни обработки срещу бълхи, кърлежи, ларвицидни форми на комари,  дървесни вредители и  други ULV /ултрамалообемно третиране/ и термоаерозолни обработки срещу имагоцидни форми на комари.

Площите ще бъдат третирани с препарат Бандит 10ЕВ, карантинният срок е 24 часа.

Обработваните тревни площи ще бъдат както следва:

  1. ГРАДСКА ЧАСТ
  2. Тревна площ кв. „Запад“    
  3. Тревна площ „Гаров площад“
  4. Тревна площ при Драматичен театър „Крум Кюлявков“
  5. Тревна площ при централна градска част, сградата на Община Кюстендил и магазин „Билла“
  6. Тревна площ на бул. „България“ и ул.“ Демокрация“
  7. Тревни площи при Курортна поликлиника, Художествената галерия, Младежки дом, къща-музей „Димитър Пешев“
  8. Тревни площи при Чифте баня, Дервиш баня и почивна станция на ЛПВЦ-БДЖ.
  9. Тревни площи при лятно кино, Ловен дом                
  10. Тревни площи при ул. „Георги Тертер“
  11. Тревна площ кв. „Младост“ и кв. „Колуша“
  12. Тревни площи при р. Банщица с граници кв. „Запад“ - кв.“Изток“
  13. Тревни площи около Животинския пазар
  14. КВАРТАЛ ИЗТОК

КВАРТАЛ „ИЗТОК“ – тревни площи и улични пространства              

III.    Парк „ХИСАРЛЪКА – тревни площи

Споделете в социалните мрежи:

Община Кюстендил има удоволствието да Ви покани на заключителна пресконференция за представяне на дейностите и резултатите по проект „Патронажна грижа в Община Кюстендил“.

Събитието е в изпълнение на дейностите по проекта, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.

Заключителната пресконференция ще се състои на 09.04.2021 г. от 11:00 ч. в сградата на Килийното училище, гр. Кюстендил, ул. Иларион Ловчански.

Каним всички желаещи да присъстват на събитието!

Дневния ред може да видите тук.

Поканата може да видите тук.

Споделете в социалните мрежи:

Кметът на Община Кюстендил прие днес американския посланик Н. Пр. Херо Мустафа, в рамките на посещението на дипломата в гр. Кюстендил.

Нейно Превъзходителство изрази очарованието си от творбите на Владимир Димитров – Майстора, на които се наслади при посещението си в Художествената галерия.

По време на срещата, посланик Мустафа се запозна с историята на региона и бяха обсъдени бъдещи съвместни инициативи в областта на културния обмен, образованието и социалните дейности.

От своя страна г-н Паунов подари на американския посланик емблематичната книга на кюстендилския историк Румен Манов  - „Приказка за Кюстендил“.

Споделете в социалните мрежи:

Петър Паунов упражни правото си на вот и призова съгражданите си да гласуват за Кюстендил и тези, които го обичат. За свободна България – държавата на успелите хора и уютен дом за всеки един, където децата ни да живеят и работят.

 „Това са нашите усилия, затова са и екипите, които работят за Кюстендил. Както виждате, гласуването е безопасно – днес лично ще следя навсякъде – как протича изборния процес, спазва ли се дистанция. Колегите от полицията са на място и на разположение постоянно, както общинска охрана и органите на РЗИ. Нека всеки от нас да даде гласа си за Кюстендил и за България”, допълни той.

Споделете в социалните мрежи:

Във връзка с предстоящите парламентарни избори на 4 април 2021 г. са осигурени всички необходими лични предпазни средства и дезинфектанти за избирателите и членовете на избирателните комисии, а периодично ще бъде почиствано и дезинфекцирано пред всяка една изборна секция.

Органите на МВР-Кюстендил и Общинска охрана ще осигурят пълен контрол и ще съблюдават за спазване на безопасна дистанция и правилното носене на маски, съобразно въведения протокол от Министерството на здравеопазването.

Осигурени са две подвижни секции за гласуване - 28 наши съграждани със специални потребности ще гласуват в едната, а 44 човека, които са поставени под задължителна карантина или задължителна изолация, ще упражняват своето право на глас в друга подвижна секция.

Министърът на здравеопазването изпълни ангажимента си, като осигури необходимия брой ваксини за отваряне на т.нар. „Зелен коридор“, който вече е факт. Всеки, който иска да се ваксинира с ваксината „AstraZeneca“ трябва да се запише предварително на телефон 078/55-82-02. Имунизациите се извършват всеки ден от 09:00 часа до 15:00 часа, включително събота и неделя.

Призоваваме всички наши съграждани да спазват въведените противоепидемични мерки, за да гарантираме здравето и безопасността на всеки и в неделя да излязат и да гласуват.

Споделете в социалните мрежи:

Зам.-председателят на ЕНП Мария Габриел изрази подкрепата си  за създаване на Център за високи постижения в областта на професионалното образование на територията на  Кюстендил, на проведена работна среща с кмета на Община Кюстендил Петър Паунов и областния управител Виктор Янев.

„Кюстендил има амбициите в следващия програмен период да помогне на всеки един от младите хора да изживее спокойно своя живот и да извърши своята професионална реализация. С оглед приоритетите на Еразъм +, съвместно с партньорите ни от висшето образование и разбира се – професионалните гимназии, смятаме да кандидатстваме по тези проекти за центрове за високи постижения в областта на професионалното образование, но реформите, които предвиждате, очакваме да чуем от Вас. Добре дошла“, отправи приветствие кметът към зам.-председателя на ЕНП.

„Прекрасно намерение за център за върхови постижения в областта на професионалното образование. Знаем колко е важно не само за региона, но и за цяла Европа. Все повече и повече имаме нужда от млади хора, които с новите технологии да имат онези умения, които да им позволят учене през целия живот, но най-вече перспектива за добра реализация, добри доходи и затова, да могат да градят те самите развитието на собственото си родно място. Професионалното образование и обучение ще бъде един от водещите приоритети на програмата Еразъм +. Тя е с двойно увеличен бюджет – 28 млрд евро, от него почти 1/5 ще бъде за професионалното обрование и обучение. И в тази връзка, наистина разчитайте на подкрепа, защото целта е да бъдат изградени 50 такива центрове за върхови постижения в цяла Европа“, съобщи г-жа Мария Габриел и изрази увереност, че Кюстендил има силите, таланта, идеите и решенията, които да предложи, така че това да се случи.

Споделете в социалните мрежи:

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвеститор клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на българо-немското дружество „Интернешънъл инвестмънт къмпани“.

Представителят на фирмата-инвеститор Едуард Шот получи отличието днес, на официална церемония в залата на Килийното училище - гр. Кюстендил, в присъствието на областния управител Виктор Янев и кмета на Община Кюстендил Петър Паунов.

Фирмата е отличена за инвестиционен проект на стойност 26 000 000 лв.  , който ще изгради в рамките на следващите 18 месеца, високотехнологична автоматизирана фабрика за производство на кухненски мебели в района на гр. Кюстендил с обща разгърната застроена площ от 6 500 кв.м.

По време на церемонията министър Борисов подчерта, че това е важен ден за община Кюстендил и областта – „От началото на тази година, дори в период на криза, имаме втори сертифициран проект по този закон в област Кюстендил. Затова инвестициите, които насърчаваме са на стойност 100 млн. лв. и нови 100 работни места“.

По време на разговора г-н Шот изрази своята благодарност към Министерството на икономиката и правителството за ползотворното сътрудничество и оказаното съдействие.

„Искам да благодаря на гр. Кюстендил и кмета Петър Паунов. Кюстендил е едно чудесно място, защото е на стратегическо място, с богата история, близко до столицата и границата“, допълни още г-н Шот.

„Неописуемо е чувството в този момент. Да имаш шанса за втора поредна година да посрещнеш инвеститор от Германия в нашия регион. Благодаря от сърце, че избрахте Кюстендил, в наше лице ще имате партньори. Благодаря и на министър Борисов за подкрепата и бързата реакция, при сертифицирането и реализацията на инфраструктурата“, заяви кмета на Община Кюстендил Петър Паунов.

Специално за събитието, поздравителен адрес изпрати и посланика на Федерална република Германия Кристоф Айххорн, в който поздрави фирмата-инвеститор: „С куража си да се ангажирате икономически в страната и по-специално в региона на Кюстендил и Вие, също както и множество други германски предприятия преди Вас, показвате, че България е перспективен и надежден партньор в двустранното икономическо сътрудничество и представлява инвестиционно средище, което с право получава похвали и си заслужава“.

Базирано на опита си в сегмента, проектното дружество ще разчита на пазар в рамките на 2 000 км диаметър от производството, т.е. в Западна, Централна, Източна Европа и Близкия изток. Очаква се първите експортни доставки да започнат до 6 месеца след изграждането на фабриката.

"Благодаря и на всички съграждани, че създадохме този приветлив облик"

Поздравителен адрес от посланика на Германия Кристоф Айххорн  може да видите тук

Поздравителен адрес от посланика на Германия Кристоф Айххорн  /превод/ може да видите тук

       

 

 

Споделете в социалните мрежи:

Контакти

  078/ 55 11 66
  078/ 55 10 04
  гр.Кюстендил, пл. "Велбъжд" № 1
  БУЛСТАТ 000261517 

 

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване от нашия уебсайт