ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ КЮСТЕНДИЛ / РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ | Политика за достъпност | Карта на сайта

bg BG en EN ru RU
НОВИНИ

НОВИНИ (683)

Основната цел на настоящата схема за предоставяне на БФП е създаване на устойчив модел за подкрепа на активните общности в община Кюстендил посредством създаване на по-благоприятна среда за детско развитие, по добър достъп до култура и културна изява.

Специфични цели:

  • Да подпомага провеждането на културни събития на територията на община Кюстендил, както и техни участници;
  • Да подпомага изяви в конкурси за наука, творчество, изкуство и др.;
  • Да подпомага клубовете за занимания с деца;
  • Да подобри материалната база, вкл. подпомагане на репетиционния процес, на танцовите колективи, школите за вокални и инструментални занимания;
  • Да стимулира местни творци за повишаване на естетиката и средата на обитаване;
  • Да съдейства прилагането на иновативни методи за обучение, общуване и предаване на знания.

 Допустими кандидати:

  • читалища, регистрирани по реда на Закона за народните читалища;
  • местни културни и образователни институции (детски градини, училища, ОДК, Регионалната библиотека и др.);
  • местни творци;
  • организации, регистрирани съгласно Закона за юридическите лица с нестопанска цел (ЗЮЛНЦ).

Кандидатът може да участва самостоятелно или в партньорство, ако партньорството е необходимо за постигане на целите на инициативата и ако води до повишаване на капацитета за изпълнение на инициативата.

 Допустими дейности:  

  • Организация, наем на техника, създаване на декори и т. н. за провеждане на културни събития;
  • Закупуване на оборудване, костюми и друго, необходимо за участие в културни събития;
  • Закупуване на материали и друго, необходимо, включително транспортни разходи, за участие в конкурси за наука, творчество, изкуство и сродните им;
  • Закупуване на материали, подобряване на материалната база на клубове за работа с деца;
  • Създаване на елементи на градското обзавеждане;
  • Закупуване на обзавеждане, техника, софтуер, хардуер и друго, за провеждане на иновативни занимания с деца.

 Срок за изпълнение на инициативата: до края на 2021 година.

Общият размер на средствата е 14 000,00 лв.:  

  • минимална сума на финансова помощ:  300,00 лв. с ДДС.
  • максимална сума на финансова помощ:  1 000,00 лв. с ДДС.

 Съфинансиране:

Препоръчително е кандидатите да осигурят финансов или нефинансов /доброволен труд/ принос към изпълнение на проектните инициативи.

 Срок за кандидатстване: 30 август  – 30 септември  2021 година.

Изисквания за кандидатстване може да видите тук

Приложение 1 - Формуляр за кандидатстване  може да видите тук

Приложение 2 - Декларация за липса или наличие на двойно финансиране по проекта може да видите тук

Споделете в социалните мрежи:

На 20.08.2021 г. в местност "Гладни рид", землището на с. Радловци се проведе официална церемония „Първа копка“ по проект № BG16M1OP002-2.002-0002 „Изграждане на екологична инфраструктура за РСУО „Рила Еко“, финансиран по ОП „Околна среда 2014 - 2020“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз по процедура чрез директно предоставяне BG16M1OP002-2.002, „Комбинарана процедура за проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и на инсталации за предварителна третиране на битови отпадъци“.

            На събитието присъстваха инж. Александър Пандурски – областен управител на Област Кюстендил, г-н Радко Петрунов – кмет на Община Трекляно, г-н Йордан Глогов – зам.-кмет на Община Невестино, г-жа Цветанка Кьосева – кмет на с. Радлевци, инж. Валентин Смоков – директор на общинско предприятие „Чистота“ – Кюстендил, инж. Росица Плачкова – ръководител на проекта и зам.-кмет „Инвестиционна политика“ към Община Кюстендил, членове на екипа за управление на проекта, служители на Община Кюстендил, гости и медии. За благополучието на строителните дейности духовни лица осветиха обекта. Начало на строителните работи дадоха инж. Александър Пандурски и г-н Тодор Дисонев – представител на ДЗЗД „Еврорециклиране“- Кюстендил.

     Бенефициент по проекта е Община Кюстендил и партньори – Община Невестино и Община Трекляно. Проектът е с общата стойност 9 748 590,60 лв., от които: 5 955 969,72 лв. от Европейския фонд за регионално развитие; 1 051 053,48 лв. национално съфинансиране от държавния бюджет на Република България; 826 492,22 лв. собствен принос на Бенефициента и 1 915 138,18 лв. недопустими разходи. Продължителността е от 10.04.2019 г. до 27.10.2022г.

     Основната цел на проекта е намаляване на количеството депонирани битови отпадъци, генерирани в общините Кюстендил, Невестино и Трекляно.

Споделете в социалните мрежи:

На 20.08.2021 г. от 11:00 ч. в местност "Гладни рид", землището на с. Радловци ще се проведе официална церемония „Първа копка“ по проект № BG16M1OP002-2.002-0002 „Изграждане на екологична инфраструктура за РСУО „Рила Еко“, финансиран по ОП „Околна среда 2014 - 2020“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз по процедура чрез директно предоставяне BG16M1OP002-2.002, „Комбинарана процедура за проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и на инсталации за предварителна третиране на битови отпадъци“.

Бенефициент по проекта е Община Кюстендил и партньори – Община Невестино и Община Трекляно. Проектът е с общата стойност 9 748 590,60 лв., от които: 5 955 969,72 лв. от Европейския фонд за регионално развитие; 1 051 053,48 лв. национално съфинансиране от държавния бюджет на Република България; 826 492,22 лв. собствен принос на Бенефициента и 1 915 138,18 лв. недопустими разходи. Продължителността е от 10.04.2019 г. до 27.10.2022г.

На официалната церемония „Първа копка“ ще бъде даден старт на строително – монтажните дейности по изграждане на екологичната инфраструктура за РСУО „Рила Еко“

Основната цел на проекта е намаляване на количеството депонирани битови отпадъци, генерирани в общините Кюстендил, Невестино и Трекляно.

 

 

 

 

                                                                          

Споделете в социалните мрежи:

На основание чл. 140, ал. 4 от Закона за публичните финанси и в изпълнение на чл. 37, ал. 1 от Наредбата  за условията и реда за съставяне на тригодишната бюджетна прогноза за местните дейности и за съставяне, обсъждане, приемане, изпълнение и отчитане на общинския бюджет на Община Кюстендил, Председателят на Общински съвет – Кюстендил организира обществено обсъждане на  Изпълнението на бюджета и сметките за  средства от Европейския съюз на община Кюстендил за 2020 г. и състоянието на общинския дълг към 31.12.2020 година.

Председателят на ОбС – Кюстендил отправя покана към жителите на общината, представителите на бизнеса, представителите на средствата за масово осведомяваме, ръководителите на бюджетни звена, неправителствените организации и цялата общественост за участие в общественото обсъждане.

Обсъждането ще се проведе на 25 август 2021 г. /сряда/ от 17:00 часа в заседателната зала на Община Кюстендил, пл. „Велбъжд „№ 1 .

Във връзка с въведените противоепидемични мерки с цел овладяване разпространението на COVID-19,  физическото присъствие в залата на Общината по време на обсъждането е ограничено до 30% от капацитета на залата или до 10 човека.

С цел включването на оптимално много желаещи за участие в публичното обсъждане, то ще се  проведе едновременно и чрез платформа за видеоконферентна връзка, отговаряща на изискванията за мрежова информационна сигурност – ZOOM, която може да бъде изтеглена от следния линк: https://zoom.us/

За участието Ви е необходимо да отворите посочения по-долу линк и да въведете ID и Passcode.  

https://us06web.zoom.us/j/82273308325?pwd=aHRPckRqYXc3UUxzRy9sWkdZcjBtZz09

Meeting ID: 822 7330 8325

Passcode: 265050

 

За ефективното Ви включване в дискусията е необходимо да имате инсталиран на електронното Ви устройство микрофон, желателно е  наличието и на камера.

Пълен запис от общественото обсъждане на бюджета на община Кюстендил ще бъде приложен към протокола и материалите за общински съвет.

С материалите свързани с общественото обсъждане може да се запознаете в Общински съвет – Кюстендил, в сградата на общината или  може да видите тук  и  тук 

Вашите мнения, препоръки и въпроси може да отправите писмено в деловодството на общината или на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Споделете в социалните мрежи:

   Планинско изкачване „Осогово“ е VI – ти кръг от шампионата на България и ще се проведе на трасето със старт с. Богослов, а финал в к.м. Студен кладенец/ гр. Кюстендил. За поредна година организатор е благоевградският автомобилен спортен клуб ДИАМО, Автомобилна федерация на България със съдействието на Община Кюстендил и партньори.  За времето от 08:30 часа до 13:30 часа на 28.08.2021 г. на площад „Велбъжд“ ще има преглед, представяне на автомобилите, пилотите и откриване.  Стартът е в село Богослов на 29.08.2021 г. от 11:00 ч.

Програмата на състезанието можете да видите тук:

every woman works sexy jobs for women.

Споделете в социалните мрежи:

След получаване на любезното й съгласие, златната медалистка от Олимпийските игри в Токио - Ерика Зафирова ще бъде предложена за почетен гражданин на Кюстендил с докладна записка от кмета на общината за предстоящото заседание на Общински съвет - Кюстендил в края на месец Август 2021 год. Предложението е в знак на изключителна признателност за спечелване на най-високото спортно отличие изпълнило с радост и гордост всички наши сънародници, безценният принос към кюстендилския спорт като светъл образец за етика, трудолюбие, колективен дух и себеотрицание, който ще служи за пример за всяко поколение обичащо България.

Споделете в социалните мрежи:

На 15.08.2021 г. ще се проведе състезание по планинско бягане и планинско колоездене, организирано от сдружение „Маратон“, гр. София и със съдействието на Община Кюстендил, което ще стартира от площад „Велбъжд“ в 09:00 часа и ще завърши със затваряне на финал връх „Руен“ в 14:30 часа.

Осогово Рън 2021

Дата и място на провеждане: 15 Август 2021 г., Кюстендил, 9 часа

Организатори: Община Кюстендил, Туристическо дружество Осогово, Сдружение Маратон.

Дисциплини: Състезание по планинско бягане 26 км. Състезание по планинско колоездене 26 км.

Състезателни категории: Мъже и Жени, Младежи и Девойки до 20г., Ветерани 40+, 45, 50, 55, 60, 65, 70

Трасе: Старт на площад Велбъжд в центъра на Кюстендил (530м Н.В.), преминава покрай стадиона,  картинг пистата и Почивало, по горски път под х. Иглика до Студен кладенец (8,4км), по черен и асфалтов път достига х. Осогово (13,2км), продължава по черен път през Бегбунар (19,5км) по централното било на Осогово до ФИНАЛА – връх Руен (2251м Н.В.).

Организаторите си запазват правото на промени по трасето при необходимост.

Подкрепителни пунктове: 1.Студен кладенец 1340м Н.В. ; 2.Хижа Осогово 1630м Н.В.; 3.Бегбунар 1815м Н.В.; 4.Връх Руен 2251м Н.В.

Програма: 15 Август

8:00-8:45ч.Регистрация за участие в зоната на старта;

9:00ч. Старт – едновременен за всички участници;

Затваряне на ФИНАЛА  в 14:30 ч.

Условия за участие: Неограничено, за физически и психически здрави хора от 15 до 75-годишна възраст. Участниците се задължават да се движат по маркировката и да спазват Закона за движение по пътищата преди, по време и след състезанието. Разходите по участието са за сметка на участниците.

Носенето на лична карта по време и след състезанието е задължително поради навлизане в гранична зона!

Повече информация за събитието може да намерите на: https://marathon.bg и https://marathon.bg/osogovo-run-2021/

 

Споделете в социалните мрежи:

„В началото на другата седмица ще има комисия, която ще обходи имотите на пострадалите, за да бъдат оценени щетите. Един от имотите е постоянно обитаем, а други няколко имота са ползвани като вилни зони“, това обяви на пресконференция кметът на Община Кюстендил Петър Паунов.

 „Искам да благодаря на всички герои през последната седмица участвали в гасенето на пожарите. А именно на служителите на пожарната, на всички горски, които денонощно изкараха на пост, борейки се с огнената стихия. Благодарност на колегите от общинските звена, както и на всички доброволци. Беше истинско изпитание и се надявам да остане само този неприятен и поучителен спомен, за всеки един от нас. Още от петък  социалните ни служби ще заработят със семействата, там където е необходимо. Сезирали сме ЧЕЗ, там където е обезопасена средата да възстанови захранването“, заяви още кметът Петър Паунов.

Сметката за дарение:

ОБЩИНА КЮСТЕНДИЛ

ОБЩИНСКА БАНКА АД – ФЦ Кюстендил

IBAN:  BG11SOMB91308442298644

Код за вид плащане:

44 51 00 (Дарения, помощи и други безвъзмездно получени суми от страната)

 или

44 52 00 (Дарения, помощи и други безвъзмездно получени суми от чужбина)

ОСНОВАНИЕ: За обезщетяване на пострадалите от пожара в Долно село

BIC: SOMBBGSF

     

 

Споделете в социалните мрежи:

С благословението на Негово Светейшество 

Софийския митрополит и патриарх Български Неофит 

в гр. Кюстендил ще бъдат посрещнати 

икона и частица от мощите на Св. вмчк Мина, 

един от Небесните покровители на града и духовната околия.

 

П Р О Г Р А М А

за посрещане на икона и частица нетленни мощи на Св. вмчк. Мина

17-18 юли 2021 г.

Гр. Кюстендил

 

17.07. 2021 г./събота/

18.00 ч.  Посрещане на Иконата на Св. Мина – площад Велбъжд;

18.10 ч. Посрещане на мощите на Св. Мина – площад Велбъжд;

Молебен пред иконата и мощите на Св. Мина;

18.30 ч. Литийно шествие със светините до храм „Св. вмчк Димитър Солунски“, кв. Капията – Архиерейско наместничество в Кюстендилска духовна околия;

19.00 ч. Тържествена архиерейска вечерня с петохлебие.

 

18.07. 2021 г./неделя/

8.00 ч. - Утреня;

9.15 ч. - Посрещане на Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Яков и Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викариен епископ на Негово Светейшество Софийския митрополит и Патриарх Български Неофит;

9.30 ч. – Архиерейска Св. Литургия.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Патриарх Български Неофит празничните мероприятия и богослужения ще бъдат оглавени от Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Яков, в съслужение с Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп.

Споделете в социалните мрежи:

Тези, които желаят да подадат документи, но до момента не са подали или са изпуснали срока, могат да го направят на 12 юли 2021 г. (понеделник) от 9:00 до 17:30 ч. в Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация на адрес: ул. "Отец Паисий" 11 Читалище "Братство" стая № 9, лице за контакт Елеонора Борисова и тел. 078/ 526 395.

Кандидатстването става само по документи с оценките от диплома за завършено средно образование, като първото класиране ще бъде обявявано на 12 юли 2021 г.

Специалности:

АГРАРЕН ФАКУЛТЕТ

  1. Зооинженерство
  2. Агрономство (полевъдство)
  3. Аграрно инженерство

МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ

  1. Социални дейности
  2. Медицинска рехабилитация и ерготерапия
  3. Медицинска сестра
  4. Акушерка

СТОПАНСКИ ФАКУЛТЕТ

  1. Аграрна икономика и търговия
  2. Регионална икономика и управление
  3. Информационни технологии в икономиката и управлението

Споделете в социалните мрежи:

Контакти

  078/ 55 11 66
  078/ 55 10 04
  гр.Кюстендил, пл. "Велбъжд" № 1
  БУЛСТАТ 000261517 

 

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване от нашия уебсайт