ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ КЮСТЕНДИЛ / РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ | Политика за достъпност | Карта на сайта

bg BG en EN ru RU
НОВИНИ

НОВИНИ (694)

На основание чл.26, ал.2 и ал.3 от Закона за нормативните актове Проектът за изменение на Правилника за организацията и дейността на общинско предприятие „Ученическо хранене“- гр. Кюстендил заедно с мотивите към него, е публикуван на 17.11.2023 година на интернет страницата на Община Кюстендил за предложения и становища.

В 30-дневния срок за обществени консултации по чл.26, ал.4 от Закона за нормативните актове не са постъпили предложения и становища по изработения Проект за изменение на Правилника за организацията и дейността на общинско предприятие „Ученическо хранене“- гр. Кюстендил

Споделете в социалните мрежи:

На основание чл.26, ал.2 от Закона за Нормативните актове, предоставям на вниманието на заинтересованите лица изготвения Правилник за изменение и допълнение на Правилника за организацията, дейността и функциите на Общински консултативен съвет по въпросите за младежта  в Община Кюстендил (приет с Решение №1053 по Протокол №45/27.04.2023 г.). Проект и Мотиви може да видите тук.

Заинтересованите страни могат да изпращат становища, предложения и мнения по проекта на Правилника на електронния адрес на община Кюстендил Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , или по пощата на адрес: гр. Кюстендил, пл. „Велбъжд“ №1.

Срокът за провеждане на обществени консултации е 30 дни от публикуване на проекта и мотивите на интернет страницата на Община Кюстендил. Срокът е определен на основание чл.26, ал. 4 от Закона за нормативните актове и чл. 9, ал.4 от Наредба за нормативните актове на Общински съвет.

Споделете в социалните мрежи:

На основание чл. 26, ал. 2 и ал. 3 от Закона за нормативните актове Проектът на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на Община Кюстендил, заедно с мотивите към него е публикуван на 16.11.2023 г. на интернет страницата на Община Кюстендил за предложения и становища.
В 30-дневния срок за обществени консултации по чл. 26, ал. 4 изр. първо от Закона за нормативните актове няма постъпили предложения и становища по изработения Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне размера на местните данъци  на територията на Община Кюстендил.

Споделете в социалните мрежи:

Предоставям на вниманието на заинтересованите страни Проект за нова Общинска транспортна схема за осъществяване на обществен превоз на пътници с автобуси на територията на Община Кюстендил.

Заинтересованите страни могат да подават писмени становища, мнения и предложения в деловодството на общината в 30-дневен срок от настоящата публикация. Проекта може да видите тук Схема.

Споделете в социалните мрежи:

Предоставям на вниманието на заинтересованите страни Проект на Правилник за организацията и дейността на Общински съвет – Кюстендил, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация и мотиви към него. Заинтересованите страни могат да подават писмени становища, мнения и предложения в деловодството на Община Кюстендил или на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. на Общински съвет – Кюстендил в 30  дневен срок от настоящата публикация.  Проекта и  Мотивите към него.

Споделете в социалните мрежи:

Във връзка със Заповед № РД-00-1774/ 08.12.2023г. на Кмета на община Кюстендил, уведомяваме обществеността, че се въвежда временно работното време на отдел "Кадастър, регулация и устройствено планиране" всеки работен ден от 08.30 до 13.00 часа.

 

Споделете в социалните мрежи:

Във връзка с предстоящите Коледни и Новогодишни празници, организирани от Община Кюстендил, Ви каним да се присъедините към празничната атмосфера, като заявите своето участие в Коледния базар.

Програмата за приказната Коледа на Кюстендил представиха кметът инж. Огнян Атанасов и зам. – кметът Кристиян Иванчов.
На 2 декември, събота ще бъде пуснато празничното осветление на коледната елха в 17.30 часа.
На 16 декември ще бъде открито Коледно градче с къщи- базар, което ще се намира в градинката пред община Кюстендил.
„Тази година ще представим коренно различна  концепция от  това, което е правено до сега. Ще доближим Кюстендил  до всички европейски столици. Ще организираме Коледно - новогодишен базар, който ще бъде като всички базари, които се организират, както в нашата столица , така и в други европейски градове. Ще се изгради коледно градче, което ще се състои от 16 дървени къщички, които ще се намират в градинката пред община Кюстендил.
Две работилници за деца ще има, където ще бъдат изработвани различни сувенири, останалите 14  къщички ще могат да бъдат наемани. За целта на сайта на общината е качена формата, която трябва да бъде попълнена. Заявления се подават до 8 декември, защото на 16 декември  официално ще бъде открито коледното градче. Цената на къщичка ще бъде символична- 5 лв. на ден, което смятам, че е ниска и символична цена .Като за първа година да можем да дадем добър старт. Правим го предимно за бизнеса в община Кюстендил, предимство ще се дава  предимно на местните търговци и  тези, които предлагат сувенири на коледна тематика. Единственият алкохол, който ще се предлага е греяно вино, както се прави навсякъде в цивилизованите  държави, няма да създаваме предпоставки за пиянски истории. Ще бъде направено грамотно, както останалите европейски държави“, уточни инж. Атанасов.
На 2 декември, събота ще бъде пуснато празничното осветление на коледната елха в 17.30 часа.
На 25 декември ще има концерт на джаз групата Ginger Groove, коледни  работилници за деца и Приказни игри с Ани.
На 26 декември от 11. 00 до 13.00 часа ще има концерт на нашата съгражданка Симона Петрова- Мона, анимация за деца и Коледни работилници за деца.
На 27 декември програмата включва изпълнения на Елеонора Божанова и Георги Илиевски и кукерски групи от община Кюстендил.
На 31 декември програмата започва в 23.30 часа с концерт на Йоана Сашова и Димана Боянова и томбола с награди. В новогодишната нощ ще има и заря.
„В обедните часове, когато няма концерти и в празничната седмица плюс всяка събота и на Игнажден и Никулден за доброто настроение на жителите и гостите на града ще се погрижи Духовия оркестър на община Кюстендил, който ще подготви прекрасен репертоар, за да има хубаво коледно настроение и приказната, мечтаната коледа, както  аз я наричам да може да се случи в нашия град“, каза още инж. Атанасов.
Осветлението също ще бъде по- различно от миналите години.
Ще бъдат поставени елементи, единични, които да осветяват стълбовете по ул. Цар Освободител от пешеходната пътека на пазара до бившата Керелезова къща , над паркинга над ГУМ.
„Тази година ще се даде акцент от център на Кюстендил  до хотел Велбъжд, за да може нашите съграждани и гости на града, които пристигат с влак, също да могат да почувстват  празничната атмосфера още когато слизат. Ще има коледно осветление в градинката на Чифте баня. Общо взето ще се опитаме да покрием целия център и градинките  с празнично осветление. Ще се опитаме да направим това с подкрепата на спонсори да се случи това и в градинката пред Балнеосанаториума и нещо, което до момента мисля, че не е правено. Ще осветим и Колушко дере, за да може и нашите съграждани, които живеят в тази част на града също да усетят коледния дух и настроение в Кюстендил“, каза още инж. Атанасов.

Заявление за участие в Коледен базар

 

Споделете в социалните мрежи:

На основание чл.26, ал.2 от Закона за нормативните актове, предоставям на вниманието на заинтересованите лица изготвения Проект за изменение на Правилника за организацията и дейността на ОП "Ученическо хранене", гр. Кюстендил.  Проекта и Мотивите може да видите тук.

Заинтересованите страни могат да изпращат становища, предложения и мнения по проекта на Правилника на електронния адрес на община Кюстендил Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., или по пощата на адрес: гр.Кюстендил, пл."Велбъжд" № 1.

Срокът за провеждане на обществени консултации е 30 дни  от публикуване на проекта и мотивите на интернет страницата на Община Кюстендил. Срокът е определен на основание чл. 26, ал. 4 от Закона за нормативните актове и чл. 9, ал. 4 от Наредба за нормативните актове на Общинския съвет. 

 

Споделете в социалните мрежи:

Приключи физическото изпълнение на дейностите по проект № BG16M1OP002-2.002-0002 „Изграждане на екологична инфраструктура за РСУО „Рила Еко““, като за ползване-то на строежа е издадено Разрешение за ползване № ДК-07-КН-40/24.10.2023 г., от Началника на РДНСК- Кюстендил. С осъществяването на проекта е постигнато цялостно изграждане на претоварната станция на РУСО, намираща се в местността „Гладни рид“, землището на с. Радловци. Изпълнени са две инсталации:
-    Инсталация за предварително третиране на смесено събрани битови отпадъци с капацитет 15 500 т/г;
-    компостираща инсталация за разделно събрани зелени и/или биоразградими отпадъции, с капацитет 3 000 т/г,
както и съпътстваща ги инфраструктура. Доставено е специализирано оборудване за разделно събиране и транспортиране на зелени отпадъци.
Проектът е финансиран по ОП „Околна среда 2014 - 2020“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз по процедура чрез директно предоставяне BG16M1OP002-2.002, „Комбинирана процедура за проектиране и изгражда-не на компостиращи инсталации и на инсталации за предварителна третиране на битови отпадъци“, и съфинансиран от Община Кюстендил. Бенефициент по проекта е Община Кюстендил с партньори – Община Невестино и Община Трекляно.
Проектът е с общата стойност 11 526 214,39 лв., от които: 6 584 385,54 лв. от Европейския фонд за регионално развитие; 1 161 950,37 лв. национално съфинансиране от държавния бюджет на Република България; 3 779 878,48 лв. собствен принос на Бенефициента, в т.ч. 2 866 252,50 лв. недопустими разходи.
Изградената екологична инфраструктура осигурява предварителното третиране на смесено събрани битови отпадъци и оползотворяване на рециклируемите фракции, както и компостиране на разделно събрани зелени и биоразградими отпадъци и оползотворяване-то на компоста в зелените системи на общините. Работата на инсталациите ще доведе до драстично намаляване на количеството депонирани битови отпадъци, генерирани в общините Кюстендил, Невестино и Трекляно.

Споделете в социалните мрежи:

Покана за публична дискусия на 20.10.2023 г. от 17.30 часа в сградата на Община Кюстендил с адрес: гр. Кюстендил, пл. „Велбъжд” № 1, залата на ет. 2 във връзка с изготвен „Анализ на потребностите на национално ниво от социални услуги и интегрирани здравно-социални услуги на общинско и областно ниво, които се финансират изцяло или частично от държания бюджет“ и Предложение за „Национална карта на социалните услуги“, в частта относно социалните услуги на територията на община Кюстендил.
Анализ на потребностите на национално ниво от социални услуги и интегрирани здравно-социални услуги на общинско и областно ниво, които се финансират изцяло или частично от държания бюджет и Предложение за Национална карта на социалните услуги

може да видите тук.

Споделете в социалните мрежи:

Контакти

  078/ 55 11 66
  078/ 55 10 04
  гр.Кюстендил, пл. "Велбъжд" № 1
  БУЛСТАТ 000261517 

 

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване от нашия уебсайт