ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ КЮСТЕНДИЛ / РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ | Политика за достъпност | Карта на сайта

bg BG en EN ru RU
НОВИНИ

НОВИНИ (683)

Нa 31.07.2023г. след 21:00 часа на територията на Община Кюстендил ще се извърши масова обработка срещу имаго /възрастни форми/ на комари, от фирма „ДДД-1“ ООД.

От фирмата уведомяват собствениците на пчелни кошери, да предприемат мерки по опазване здравето на пчелите си по време на мероприятията и 24 часа след тях.

Обработката ще се осъществи с помощта на специализирани генератори за топъл аерозол, с голям дебит от ново поколение, монтирани на високо проходими автомобили.

Внимание!

Генераторите възпроизвеждат гъст бял дим, който прониква на местата, в които се укриват вредителите. Гражданите следва да затворят своите прозорци, за да предотвратят навлизането на дима в домове им!

Площите ще бъдат третирани с препарат Цитрол 10/4 УЛВ, а карантинния период е 24 часа.

При неблагоприятни метеорологични данни, планираната обработка ще бъде извършена на следващия работен ден.

 

Споделете в социалните мрежи:

Община Кюстендил и „Център за услуги за ранно детско развитие“,
 във връзка с изпълнение на проект „Услуги за ранно детско развитие в община Кюстендил” – Договор № BG05М90Р001-2.004-0024-С06 по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05М90Р001-2.004 „Услуги за ранно детско развитие”, приоритетна ос 2: „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014 -2020 г.
имат удоволствието, да Ви поканят на

ПУБЛИЧНО СЪБИТИЕ
Заповядайте на 28 юли 2023 г. от 10 ч. в залата на Община Кюстендил.
В рамките на събитието ще бъдат представени услугите, целите и постигнатите резултати по проект „Услуги за ранно детско развитие в община Кюстендил”.

Каним Ви, най-сърдечно да присъствате на събитието!

 

Споделете в социалните мрежи:

На основание чл. 26, ал. 2 и ал. 3 от Закона за нормативните актове Проектът на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на  територията на Община Кюстендил, заедно с мотивите към него е публикуван на 19.06.2023 г. на интернет страницата на Община Кюстендил за предложения и становища.

В 30-дневния срок за обществени консултации по чл. 26, ал. 4 изр. първо от Закона за нормативните актове  няма постъпили предложения и становища по изработения Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги   на територията на Община Кюстендил.

Споделете в социалните мрежи:

На основание чл.26,ал.2 и ал.3 от Закона за нормативните актове проектът на МЕХАНИЗЪМ за управление и разпределяне на средствата за субсидии за междуселищни пътнически превози в Община Кюстендил, заедно с мотивите към него е публикуван на интернет страницата на Община Кюстендил за предложения, становища и възражения на 19.06.2023 г.

       В  30–дневния срок за  обществени консултации по чл.26, ал.4  от Закона за нормативните актове не са постъпили предложения и становища по изработения проект на МЕХАНИЗЪМ за управление и разпределяне на средствата за субсидии за  междуселищни пътнически превози в Община Кюстендил.

Споделете в социалните мрежи:

На основание чл. 26,ал. 2 и ал. 3 от Закона за нормативните актове проектът на Правилник за дейността на Комплекс за социални услуги – Кюстендил, заедно с мотивите към него е публикуван на интернет страницата на Община Кюстендил за предложения, становища и възражения на 16.06.2023 г.
В  30–дневния срок за  обществени консултации по чл.26, ал. 4  от Закона за нормативните актове не са постъпили предложения и становища по изработения проект на Правилник за дейността на Комплекс за социални услуги – Кюстендил

Споделете в социалните мрежи:

Във връзка с високите температури от 13.07. 2023г. до края на август, за Ваше удобство община Кюстендил ще работи  от 07:00ч. Моля, възползвайте се от ранните часове.

Работят всички чешмички в центъра на града. Дейностите по рязане и косене също ще започват от 07:00ч.

Молим Ви,  да спазвате правилата за пожарна безопасност, за да може да изкараме  едни спокоен и щастлив за всички Вас летен сезон.

Споделете в социалните мрежи:

Българска асоциация по мини футбол организира национална серия от турнири на местно ниво в цялата страна в следващите няколко месеца, които ще организира в партньорство с местни общини.
Първата потвърдена дата за турнир е в гр. Кюстендил, където на 15 – 16 юли ще се изиграе „Купа Пауталия“ на стадион "Осогово".
Играе се във формат 5+1/играчи/, с времетраене 2х15 мин, на терен с размер 20х40 м. и врати 3х2 м.
В прикачения файл е качен Регламент за „Купа Пауталия“.
За записвания и такса участие на отбор, моля, свържете се с местния представител на БАМФ – Антонио Антов – тел: 0898543707

Регламент за купа "Пауталия"

Споделете в социалните мрежи:

Община Кюстендил ще извърши дезинсекционни мероприятия срещу бълхи и кърлежи на тревните площи в град Кюстендил. Обработката ще се състои след 21:00 часа на 27.06.2023 г. и ще бъде извършена от фирма „ДДД-1“ ООД. 
Площите ще бъдат третирани с препарат Айкън 10 СК, карантинния срок е 24 часа.
От фирмата уведомяват собствениците на пчелни кошери, да предприемат мерки по опазване здравето на пчелите си по време на мероприятията и 24 часа след тях.
 Обработката ще се осъществи с помощта на подвижен многофункционален генератор за влажна дезинсекция от ново поколение, монтиран на високо проходим автомобил, предназначен за мащабни, аерозолни обработки срещу бълхи, кърлежи, ларвицидни форми на комари,  дървесни вредители и  др. ULV /ултрамалообемно третиране/ и термоаерозолни обработки срещу имагоцидни форми на комари. Обработки срещу  хлебарки в канализационна мрежа и влажна дезинсекция на складови помещения. Използва елекростатичен заряд, чрез който се осигурява сила на привличане и прилепване на инсектицидния разтвор към обработваните повърхности, 75  пъти по-голяма от силата на земното притегляне. Така се постига цялостно и равномерно покриване на обработвания обект, без да се увеличава разходната норма на биоцида.

Споделете в социалните мрежи:

Контакти

  078/ 55 11 66
  078/ 55 10 04
  гр.Кюстендил, пл. "Велбъжд" № 1
  БУЛСТАТ 000261517 

 

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване от нашия уебсайт