Печат на тази страница

Нова детска площадка бе открита за жителите на град Кюстендил по проект от националната кампания

Нова детска площадка бе открита за жителите на град Кюстендил по проект от националната кампания „За чиста околна среда – 2020“ на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

Тя се намира между ул. „Ракла“ и ул. „Бистрица“ в кв. „Осогово“ и е под наслов „Зелената зона в кв. Осогово – привлекателно място за игри и отдих“.

Площадката, с площ от 700 кв.м разполага с пергола, пейка за отдих, кошчета за смет и комбинирано детско съоръжение за деца от 3 до 12 години. Обезопасена е с ограда и е озеленена с разнообразна растителност за подобряване на средата и микроклимата.

„В моменти като тези, когато ограничителните мерки са свързани точно с ограничаване събирането на закрити помещения, са нужни такива кътове за отдих, където децата могат да се наслаждават на слънчицето. Поздравления на хората от квартала и екипите, които работеха по програмата“, заяви при откриването кметът Петър Паунов.

Основна цел на проекта е чрез активното участие на местното население да се постигне и гарантира повишаване качеството на въздуха и привлекателността на жизнената среда, повишаване на екологичното самосъзнание, формиране на позитивна нагласа към природата, затвърждаване на уменията и желанията за опазване на околната среда у гражданите.

 

 

 

 

Споделете в социалните мрежи:

Прочетена 1378 пъти