Печат на тази страница

За поредна година Община Кюстендил подкрепи кампанията NowWeMOVE, Европейски ден на спорта в училище –European School Sport Day /ЕДСУ/, която се проведе на 25.09.2020 година

За  поредна година Община Кюстендил подкрепи кампанията NowWeMOVE, Европейски ден на спорта в училище –European School Sport Day /ЕДСУ/, която се проведе на 25.09.2020 година и се организира от сдружение „ BG Бъди активен“ за популяризиране здравословния начин на живот. Проявата бе част от Европейска седмица на спорта.

Училищата участвали в тазгодишната проява са ПМГ „Проф. Емануил Иванов“,   ЕГ „Д-р Петър Берон“ и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, като Община Кюстендил подкрепя учебните заведения в града осигурявайки финансови награди. Средствата са предвидени единствено за закупуване на спортни стоки за часовете по ФВС.

Училищата получиха и сертификати от сдружение „ BG Бъди активен“ като според различни критерии и степени на активност бяха класирани, както следва:

1 място – ПМГ „Проф. Емануил Иванов“;

2 място – ЕГ „Д-р Петър Берон“;

3 място – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Спортните мероприятия бяха проведени съобразно изискванията на Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката.

Прочетена 240 пъти