Към старата визия | Профил на купувача | Новини | Актуално | Горещ телефон 078 / 55 12 11                                                                                                                                    

BG EN RU

За поредна година Община Кюстендил подкрепи кампанията NowWeMOVE, Европейски ден на спорта в училище –European School Sport Day /ЕДСУ/, която се проведе на 25.09.2020 година

За  поредна година Община Кюстендил подкрепи кампанията NowWeMOVE, Европейски ден на спорта в училище –European School Sport Day /ЕДСУ/, която се проведе на 25.09.2020 година и се организира от сдружение „ BG Бъди активен“ за популяризиране здравословния начин на живот. Проявата бе част от Европейска седмица на спорта.

Училищата участвали в тазгодишната проява са ПМГ „Проф. Емануил Иванов“,   ЕГ „Д-р Петър Берон“ и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, като Община Кюстендил подкрепя учебните заведения в града осигурявайки финансови награди. Средствата са предвидени единствено за закупуване на спортни стоки за часовете по ФВС.

Училищата получиха и сертификати от сдружение „ BG Бъди активен“ като според различни критерии и степени на активност бяха класирани, както следва:

1 място – ПМГ „Проф. Емануил Иванов“;

2 място – ЕГ „Д-р Петър Берон“;

3 място – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Спортните мероприятия бяха проведени съобразно изискванията на Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката.

Прочетена 302 пъти

Контакти

  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  078/ 55 11 66
  078/ 55 10 04
  гр.Кюстендил, пл. "Велбъжд" № 1
  БУЛСТАТ 000261517

Следвайте ни