Печат на тази страница

Община Кюстендил се присъединява към инициативата Световен ден на ходенето

Община Кюстендил се присъединява  към инициативата Световен ден на ходенето, която ще се проведе на 04.10.2020 г., от 10:00 ч. до 12:00 ч., с начало на маршрута от стадион Осогово до къщичката на баба Яга, Хисарлъка и обратно до стадион Осогово.

Проявата се организира от Българска федерация спорт за всички с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта и се провежда за 28-ми пореден път. Денят на ходенето е проява от Държавния спортен календар на федерацията за 2020 г. и Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2020”. Световният ден на ходенето е кампания от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания с физически активност и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

Присъединете се към инициативата на Българска федерация спорт за всички  – Световен ден на ходенето, спортувайте, забавлявайте се, усетете удоволствието от спорта, заснемете /снимки и клипове/ и ги качете на Facebook страницата на федерацията  – „обичам да спортувам“,  и/или  слоган „аз подкрепям спорта и спортувам в Световния ден на ходенето“. 

Изпращайте информацията на Facebook страницата на федерацията:  Българска Федерация спорт за всички - БФСВ

Споделете в социалните мрежи:

Прочетена 1061 пъти