ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ КЮСТЕНДИЛ / РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ | Политика за достъпност | Карта на сайта

bg BG en EN ru RU

Първа копка на ФолаПласт ООД в Кюстендил

  • 17 Юли 2020

Строежът на ФолаПласт ООД трябваше да бъде открит на 1. юли 2020 г. в Кюстендил с официална церемония по първа копка. За съжаление Корона вирусът осуети намеренията на компанията.

„Въпреки трудните времена, ние взехме решение да осъществим планираната инвестиция в Кюстендил“, заяви управляващият съдружник на „ФолаПласт“ ООД Йоханес Зейфарт. "Бихме искали да благодарим преди всичко на кмета г-н Паунов, който подкрепи нашия проект от самото начало. Също така се радваме, че в лицето на Бараж Груп ЕООД открихме главен изпълнител, който отговаря точно на нашите изисквания."

Новият завод е първото производствено предприятие на немската компания VolaPlast GmbH & Co. KG извън Германия. Немската компания-майка ФолаПласт е една от най-модерните и иновативни компании за преработка на пластмаси в Германия. Основана през 1961 г., днес във ФолаПласт Германия работят почти 200 души и се управляват от собствениците  3-то поколение. С цел да осъществи по-нататъшен растеж на компанията и за да може напълно да отговори на изискванията на клиентите и в бъдеще, компанията инвестира в ново производствено предприятие в Кюстендил. Решението за Кюстендил беше предшествано от интензивен процес на подбор.

На парцел от над 17 000 м² се изгражда модерна производствена и складова сграда с двуетажно административно крило. Новата сграда, построена от Бараж Груп ЕООД, трябва да бъде готова през февруари 2021 г. В последствие на площ от 4300 м² ще се произвеждат технически пластмасови детайли и ще се монтират автостъклоизмиваща система за различни автомобилни производители в Европа. Първоначално ще бъдат наети 30 нови служители. В последствие между 100 и 120 човека ще намерят работа в новия завод. "За нас най-важното на новото място са мотивирани и ангажирани служители. Ето защо стартирахме с подбора на специалисти и ръководни кадри в платформата jobs.bg. Ще започнем да търсим персонал за производството най-късно през есента", каза Вернер Хопах, управител и собственик на фирмата.

Лице за контакт:

VolaPlast GmbH & Co. KG

Yvonne Gerlach

Mörshäuser Weg 1

34286 Spangenberg

DEUTSCHLAND

0049 5663 94 78 0

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

кандидатури за работа изпращайте на:

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

     

Споделете в социалните мрежи:

Прочетена 2456 пъти Последно променена в 17 Юли 2020

Контакти

  078/ 55 11 66
  078/ 55 10 04
  гр.Кюстендил, пл. "Велбъжд" № 1
  БУЛСТАТ 000261517 

 

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване от нашия уебсайт