ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ КЮСТЕНДИЛ / РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ | Политика за достъпност | Карта на сайта

bg BG en EN ru RU

Община Кюстендил приключи изпълнението на проект „Равни възможности”

  • 20 Ян 2020

         През м. декември 2019 г. в Община Кюстендил приключи изпълнението на проект  „Равни възможности”, Административен договор BG05М9ОР001-2.005-0032-С01 по процедура BG05M9OP001-2.005 „Активно включване“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Продължителност на проекта:  09.05.2018 г. до 09.12.2019 г. (19 месеца)

Обща стойност на проекта: 391 100.00 лева

По проекта се създаде  иновативна социална услуга „Център за активно включване” /ЦАВ/, в който се предоставиха услуги за подобряване качеството на живот на хора от уязвимите групи. Мерките бяха  насочени към подобряване на достъпа до интегрирани услуги за мотивиране и насърчаване за участие на пазара на труда на лица, полагащи грижи за зависими членове на семейството, включително и подкрепа за намиране на работа на безработни, неактивни лица и хора с трайни увреждания в трудоспособна възраст с оглед преодоляване на социалната им изолация и пълноценното им интегриране в обществото.

Целевата група, която бе пряко положително повлияна от реализацията на дейностите, предвидени в проекта е:

-Хора с увреждания и техните семейства;

-Безработни и/или неактивни лица;

-Деца и възрастни в риск.

Създаденият ЦАВ осигури нови работни места в сектора на социалната икономика и допринесе за преодоляване на бедността на безработните лица на територията на общината, вкл. и безработни хора с увреждания.

В резултат от изпълнението на  проекта в Община Кюстендил се реализираха комплексни действия в посока предоставяне на възможности за:

- мотивационна и психологическа подкрепа за целевата група, според тяхната индивидуална потребност - консултиране, социална и психологическа подкрепа с цел подобряване на достъпа до пазара на труда;

- индивидуална подкрепа на уязвимите групи и на членове на семейства, които се грижат за зависим член на семейството;

- връщане на пазара на труда на хора с увреждания, безработни и неактивни лица, които полагат грижи за зависим член на семейството;

- улесняване достъпа до заетост на уязвими групи, включително и чрез предоставяне на иновативни социални услуги.

С предоставяните интегрирани услуги в „Център за активно включване” в Община Кюстендил се подобри качеството на живот на безработни, неактивни лица, хора с увреждания и техните семейства, чрез създаване на условия и подкрепа за ефективно упражняване правото им на независим живот и социално включване, при зачитане на правата им, съобразяване с техните възможности и специфични потребности.

Споделете в социалните мрежи:

Прочетена 1316 пъти

Контакти

  078/ 55 11 66
  078/ 55 10 04
  гр.Кюстендил, пл. "Велбъжд" № 1
  БУЛСТАТ 000261517 

 

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване от нашия уебсайт