Печат на тази страница

Да изчистим Кюстендил заедно!

Община Кюстендил за поредна година се включва в кампанията „Да изчистим България заедно!“, която ще се проведе на 14 септември (събота) от 10:00 часа. Местата, определени за почистване в Кюстендил, са лесопарк „Хисарлъка“ и поречието на река Банщица, а желаещите да се включат в инициативата могат да получат чували и ръкавици в деня на събитието на паркинга на лесопарк „Хисарлъка“ и пред входа на общинския плаж.

Община Кюстендил призовава жителите на Кюстендил да се включат в почистването на междублоковите пространства и на прилежащите терени към жилищните сгради, като събрания боклук да оставят до най-близкия контейнер за битови отпадъци.

Кампанията „Да изчистим България заедно” е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план. Инициативата се подкрепя от Министерството на околната среда и водите, в партньорство и с общините.

Голямото чистене на България на 14 септември ще даде старт на Световния ден на почистването, което ще завърши в Хавай през нощта на 21 септември. В глобалната инициатива миналата година се включиха 159 държави и 36 млн. души от всички краище на света, обединени от идеята за по-чиста околна среда.

ОБЩИНА КЮСТЕНДИЛ СЕ ВКЛЮЧИ!

ВКЛЮЧИ СЕ И ТИ!

ЗА ЧИСТ И ЗЕЛЕН КЮСТЕНДИЛ!

 

Споделете в социалните мрежи:

Прочетена 1863 пъти Последно променена в 04 Сеп 2019