ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ КЮСТЕНДИЛ / РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ | Политика за достъпност | Карта на сайта

bg BG en EN ru RU

Военно окръжие – Кюстендил набира желаещи за срочна служба в доброволния резерв

Военното окръжие в Кюстендил съобщава, че със заповед на министъра на отбраната на Република България са обявени 150 вакантни длъжности за срочна служба в доброволния резерв, от които 120 за длъжността „Младши специалист” в Националния военен университет „В. Левски” – Велико Търново. Останалите 30 места са за длъжността „Младши специалист по артилерия и противовъздушна отбрана” във Факултет по „Артилерия, ПВО и КИС” - Шумен. Крайният срок за подаване на документи е 6 юли 2022 година в сградата на Военното окръжие.

Важно условие е лицата, които кандидатстват, да не са навършили 40 години в годината на кандидатстване.Съгласно заповедта на министъра на отбраната срочната служба ще започне на 7 септември 2022 година. Тя ще се изпълнява за срок от 6 месеца и ще включва 3 модула: начална военна подготовка, специална военна подготовка и колективна военна подготовка.

За времето на срочната служба резервистът ще получава основно месечно възнаграждение в съответствие със заеманата длъжност и присвоено звание.

Завършилите срочна служба могат да кандидатстват без конкурс за вакантни длъжности за войници във военни формирования от Българската армия и да ползват предимство при кандидатстване за работа в държавната администрация, в т. ч. в органите и структурите в системата за защита на националната сигурност, при постигнати равни крайни резултати от проведена процедура.

Срочнослужещите, които не желаят да сключат договор за военна служба, ще бъдат вписвани в запаса.За справки и повече информация: Военно окръжие ІІ степен – Кюстендил, ул. „Добръджа” № 2А, тел. 078 55 20 63 и 0885626712

ЗАПОВЕД НА МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА

 

Контакти

  078/ 55 11 66
  078/ 55 10 04
  гр.Кюстендил, пл. "Велбъжд" № 1
  БУЛСТАТ 000261517