Печат на тази страница

Детски мобилен център по безопасност на движението бе открит днес в двора на VI ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ - гр. Кюстендил

Детски мобилен център по безопасност на движението бе открит днес в двора на VI ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ - гр. Кюстендил.

На официалното откриване на площадката присъстваха министърът на вътрешните работи Христо Терзийски, кметът Петър Паунов, областният управител Виктор Янев, председателят на Общински съвет Кюстендил Михаела Крумова, директорът на ОДМВР – Кюстендил Елиан Стамболийски и зам.-кметът Светослав Василев и служители от сектор „Пътна полиция“ - Кюстендил, като се проведе открит урок по безопасност на движението с деца от училището.

„Благодаря на невероятните инициатори, благодарение на които присъствахме на открит урок и откриване на първата от такъв тип детска площадка в училищен двор, като интересът на останалите училища е наистина голям. Добре дошъл и благодаря на родения и израснал  в Кюстендил - г-н Христо Терзийски, който уважи този вълнуващ урок и връчи първите талони за пътна безопасност на нашите малки приятели“, сподели кметът Петър Паунов.

„Много съм радостен да присъствам на този урок, защото виждам, че нашата инициатива преди доста години, стартирала като детско полицейско училище след това прерасна в детско полицейско управление, дава своите резултати. За нас пътната безопасност е първостепенен приоритет на Министерство на вътрешните работи. Помощ, която могат да ни укажат децата при пътната безопасност е точно такава -  да ги учим, заедно да се учим и в много случаи децата дават примери и коригират поведението на своите родители“, заяви министърът на вътрешните работи.

Модерната детска площадка представлява полигон, изрисуван с пътни знаци, пешеходни пътеки и маркировка, като затвърждава и подпомага активните усилия на Община Кюстендил, чрез обучение в реална обстановка на най-малките участници в движението – децата – за безопасно поведение на улицата.

Проектът е по инициатива на г–жа Гергана Генадиева – родител от гр. Кюстендил, г-н Ботьо Гиргинов инспектор пътна полиция ОДМВР – Пловдив и г-н Радослав Златков старши полицай ВСК  към РУ МВР - Кюстендил, с подкрепата на Община Кюстендил и РУО МОН – Кюстендил.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Споделете в социалните мрежи:

Прочетена 1712 пъти Последно променена в 05 Фев 2021