Начало
Община Кюстендил
КМЕТЪТ ВИ ЧУВА
Общински съвет
Кмет
Администрация
Бюджет
Административни услуги
Образование
Социални услуги
Асистирана репродукция
Култура
Празници в Кюстендил
КИНО
Програми и проекти
Устройство на територията
Обяви / Търгове
Транспорт
ОП "Ученическо хранене" - Кетъринг услуги
Младежки дейности и спорт
Туризъм
Работни места
Населени места
Връзки
Контакти
Профил на купувача до 30.09.2014г.
Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради
Процедури по чл. 37в от ЗСПЗЗ
Информация и публичност
05.10.2009
   От днес, 17.03.2010г. затворени за движение  на ППС ще бъдат: ул. „Цар Освободител” в отсечката от ул. „Пауталия” до ул. „Гороцветна”; кръстовището на ул. „Цар Освободител” и ул. „Христо Смирненски”(„Аджундар”). Промяната се налага поради подмяната на водопровода и канализацията по програма ИСПА.
 
***   
    
  От днес  04.03.2010г. затварят за движение на ППС двете ленти на ул. „Гороцветна”, в отсечката от ул. „Неофит Рилски” до ул. „Княз Ал. Батенберг”. Промяната се налага заради подмяната на водопровода и канализацията по проекта по програма ИСПА.
 
***


   Във връзка с извършване на строително - ремонтни работи по програма ИСПА, от 02.03.2010г. ще бъде частично затворена за движение на ППС ул. „Соволски път” в отсечката между магазин „МЕТБОЛ” и кръстовището при бензиностанция „ТЕДИСИМ”. Движението ще се извършва в едната лента, съгласно пътната сигнализация.

***

  Във връзка с извършване на строително - ремонтни работи по програма ИСПА, ще бъде затворена за движение на ППС ул. ”Цар Освободител” в отсечката между ул. ”Христо Смирненски” и ул. ”Гороцветна”.
  Движението на ППС в  посока София ще се извършва по ул. ”Хан Аспарух”, ул. ”Елин Пелин”, ул. ” Христо Ботев” или ул. ”Христо Смирненски”.
  Движението на ППС в посока Гюешево ще се извършва по ул. ” Христо Смирненски”, ул. ” Христо Ботев” и  ул. ”Хаджи Димитър”.

***

  Във връзка с изпълнение на проект: „Рехабилитация и разширение на водоснабдителната и канализационна мрежи на гр. Кюстендил” по програма ИСПА, се въвежда временна организация на движението /ВОД/ от 13.02.2010г. ще бъде затворена за движение на ППС ул. „Цар Освободител”.    
  В резултат от въведената временна организация на движението се налага промяна в маршрутите на автобусните превозвачи, както следва:
  1. Автобусите, извърщващи превози по редовните линии за всички направления ще тръгват от Автогара- гр. Кюстендил;
  2. Автобусите, пътуващи по направление от _Кюстендил за София, Дупница, Благоевград.
  Маршрут на движение: Автогара, ул.„Хаджи Димитър”, ул. „Цар Освободител” и съответното направление;
  3. Автобусите, извърщващи превози по направление от Кюстендил за селата: Грамаждано, Гюешево,  Долно село
 Маршрут на движение: Автогара, ул.”Александър Стамболийски” ул.”6-ти септември”, бул.”Македония”, ул.”Цар Освободител” и съответното направление;   
  4. Автобусите, извърщващи превози по направление от гр. Кюстендил за селата: Коняво,   Рaждавица; Шипочано; Богослов; Слокощица; Пиперков чифлик;  Търновлак:
  Маршрут на движение: Автогара, ул.”Александър Стамболийски”, ул.”6-ти септември”, ул.”Раковска”, ул.”Хаджи Димитър”, ул.”Цар Освободител” и съответните направления.
  В резултат от променените маршрути на автобусните превозвачи се налага    създаването на следните временни автобусни спирки:
  1. Автобусите, движещи се в направления  от Автогара за София, Благоевград, Дупница:
-Автогара ,ул.”Цар Освободител”/на капията/ или на “Дупнишко шосе”;
  2. Автобусите, движещи се от София, Дупница, Благоевград за Автогара -Кюстендил
-ул”Цар Освободител”/капията/ или ул.”Дупнишко шосе” и Автогара- Кюстендил;
  3. Автобусите, движещи се в направление от Автогара- Кюстендил за селата: Коняво, Раждавица, Шипочано, Богослов, Слокощица, Пиперков Чифлик и Търновлак:
-Автогара, ул.”6-ти септември”/ при магазина за плодове и зеленчуци/; ул. „Раковски”/уширението след моста при ІІІ-то ОУ „Марин Дринов”/; спирка ул. „Раковски” /преди кръговото кръстовище при Градски плаж/; спирка ул. „Цар Освободител”/ при Стамбол капия/ или ул.”Дупнишко шосе” ;
  4. Автобусите, движещи се от селата: Коняво, Раждавица, Шипочано, Богослов, Слокощица, Пиперков Чифлик, Търновлак за Автогара –Кюстендил:
-ул.”Цар Освободител”/при стамбол капия/ или на Дупнишко шосе, ул.”Раковски”/след кръговото при плажа/, ул”6-ти септември”/дараците/, Автогара- Кюстендил;
  5. Автобусите, движещи се от Автогара- Кюстендил за селата: Грамаждано, Гюешево, Долно село:
-Автогара, “6-ти септември”/при магзина за плод и зеленчук/, бул.”Македония” /след моста при Марек/, бул..”Македония”/ при млекокопа/;
  6. Автобусите, движещи се от селата: Грамаждано, Гюешево, Долно село  за Автогара- Кюстендил:
-бул.”Македония”/при млекокопа/,бул. “Македония”/след моста на Марек срещу Кауфланд”, ул.”6-ти септември”/дараците/, автогара    
  С оглед предстоящите промени в движението, Община Кюстендил призовава водачите на моторни превозни средства да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в посочените участъци и да се съобразяват с пътната сигнализация.
  Община Кюстендил се извинява за възникналите неудобства и ще работи за намаляване на затрудненията  и улесняване протичането на нормален ритъм на живот за н.аселението.

***

 Във връзка с изпълнение на проект: „Рехабилитация и разширение на водоснабдителната и канализационна мрежи на гр. Кюстендил” по програма ИСПА, се въвежда временна организация на движението /ВОД/. Община Кюстендил уведомява гражданите, че от 05.02.2010г. ще бъдат затворени за движение на ППС:
  1. ул. „Гороцветна” в отсечката от ул. „Сливница” до ул. „Княз Ал. Батемберг”;
  2. ул. „Иларион Макариополски” в отсечката от ул. „Демокрация” до ул. „Цар Освободител”;
  3. ул. „Демокрация” в отсечката от ул. „Ал. Стамболийски” до ул. „Паланка”.    

***

 Във връзка с изпълнение на проект: „Рехабилитация и разширение на водоснабдителната и канализационна мрежи на гр. Кюстендил” по програма ИСПА, се въвежда временна организация на движението /ВОД/ и Община Кюстендил уведомява гражданите, че от 04.02.2010г. ще бъде затворена за движение на ППС  ул. „Пролет” в участъка от ул. „Пиянец” до ул. „Цар Борис”.    

***

 Във връзка с изпълнение на проект: „Рехабилитация и разширение на водоснабдителната и канализационна мрежи на гр. Кюстендил” по програма ИСПА, се въвежда временна организация на движението /ВОД/ и Община Кюстендил уведомява гражданите, че считано от 21.01.2010г. ще бъде затворена за движение на ППС ул. „Юри Гагарин” в участъка от ул. „Ген. Вл. Заимов” до ул. „Цар Освободител”.    

***

 Във връзка със заповед на кмета на Община Кюстендил и съгласувани проекти за ВОД, относно „Рехабилитация и разширение на водопроводна и канализационна мрежа на гр. Кюстендил” по проект ИСПА и  необходимостта от създаване на  временна организация  на движението на територията на общината от 15.01.2010 година ще бъде ще бъде затворена за движение на ППС ул. „Калосия” в следните участъци:
  1. от ул. „Колушка” до ул. „Хайдушка”;
  2. от ул. „Орлица” до ул. „Цар Освободител”.
  Община Кюстендил призовава водачите на моторни превозни средства да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в посочените участъци и да се съобразяват с пътната сигнализация. 

***

 Създава се временна организация на движението по ул. „Цар Освободител” в участъка от ул. „Даскал Димитри” до ул. „Даскал Дамаскин”. Цитираният участък от 14.01.2010 година ще бъде затворен за движение на ППС. 

***   

  Във връзка с изпълнение на проект: „Рехабилитация и разширение на водоснабдителната и канализационна мрежи на гр. Кюстендил” по програма ИСПА, се въвежда временна организация на движението /ВОД/ и Община Кюстендил уведомява гражданите, че от 13.01.2010г. ще бъдат затворени за движение на ППС :
  - ул.„Овощарска”  в участъка от ул. „Раковска” до ул. „Цар Освободител”;
  - ул.„Тодор Каблешков” в участъка от ул. „Л. Янков” до ул. „Г. Бенковски”;
  - ул.„Тодор Пеев” в участъка от ул. „Сливница” до ул. „Т. Каблешков”;
  - ул.„Ген. Вл. Заимов” в участъка от ул. „Иларион Макариополски” до ул. „Юри Гагарин”.

***  

 Във връзка с изпълнение на проект: „Рехабилитация и разширение на водоснабдителната и канализационна мрежи на гр. Кюстендил” по програма ИСПА , се въвежда временна организация на движението /ВОД/ и Община Кюстендил уведомява гражданите, че в началото на следващата седмица ще бъдат затворени за движение:
  - ул. „Овощарска”  в участъка от ул. „Раковска” до ул. „Цар Освободител”, като затварянето ще бъде на етапи;
  - ул. „Слокощички път”(продължението на ул. „Пиянец”) в участъка от Слокощичко било до разклона за с. Богослов. 
  Предстои стартирането на ремонтни работи и  на пешеходния бул. „България”, от моста при ІІІ-то ОУ „Марин Дринов” в посока площад „Велбъжд”.

***  

 С оглед осигуряване безпрепятствен достъп на автомобилите със специален режим на движение на Спешен център, гр. Кюстендил и  поддържане на нормален ритъм  на работа на Многопрофилна болница „Д-р Николай Василев” АД гр. Кюстендил, по препоръка на служба „Пътна полиция”, временно се отлага съгласуваната Временна организация на движението, засягаща ул. „Даскал Дамаскин” , като същата улица остава еднопосочна до второ разпореждане.

 ***  

 Поради извършване на строително-ремонтни работи по проект по ПРОГРАМА ИСПА, МЯРКА №2005 BG 16 Р РЕ 006 „ИНТЕГРИРАН ВОДЕН ПРОЕКТ ЗА ВОДНИЯ ЦИКЪЛ НА ГРАД КЮСТЕНДИЛ” и във връзка с необходимостта от създаване на временна организация на движението, поради затваряне за движение на ППС на ул. „Цар Освободител” в отсечката между ул. „Даскал Дамаскин” и кръговото кръстовище при ул. „Цар Освободител”, считано от 07.01.2010г., временно се променят маршрутите на автобусните превозвачи както следва:      1.Направление Кюстендил – София – Кюстендил:
  Автогара гр.Кюстендил – ул. „Хаджи Димитър” – кръгово кръстовище при ул. „Цар Освободител” – ул. „Цар Освободител” – гр.София  и обратно по същия маршрут;
  2.Направление Кюстендил – Дупница – Кюстендил:
 
Автогара гр.Кюстендил – ул. „Хаджи Димитър” – кръгово кръстовище при ул. „Цар Освободител” – ул. „Цар Освободител” – гр.Дупница и обратно по същия маршрут;
 3.Направление Кюстендил – Благоевград – Кюстендил:
 
Автогара гр.Кюстендил – ул. „Хаджи Димитър” – кръгово кръстовище при ул. „Цар Освободител” – ул. „Цар Освободител” – гр.Благоевград и обратно по същия маршрут;
 4.Направление Кюстендил – Скриняно – Николичевци:
 
Автогара гр.Кюстендил – ул. „Хаджи Димитър” – кръгово кръстовище при Градски плаж – ул. „Бузлуджа” – кв. „Изток” – ул. „Околовръстeн път” – подпорна стена яз. Дренов дол – с. Скриняно – с. Николичевци и обратно по същия маршрут;
 5.Направление Кюстендил – Раждавица – Кюстендил:
 
Автогара гр.Кюстендил – ул. „Хаджи Димитър” – кръгово кръстовище при Градски плаж – ул. „Бузлуджа” – кв. Изток – ул. „Околовръстен път” – подпорна стена яз. Дренов дол – с. Скриняно – с. Николичевци – с. Копиловци – с. Шишковци –  с. Раждавица и обратно по същия маршрут;
 6.Направление Кюстендил – Коняво:
 
Кооперативен пазар гр. Кюстендил – ул. „Цар Борис” – кв. „Герена” – ул. „Цар Самуил” – кръгово кръстовище при ул. „Цар Освободител” – с. Коняво и обратно по същия маршрут;
  7.Направление Кюстендил – Таваличево:
Кооперативен пазар гр. Кюстендил – ул. „Цар Борис” – кв. „Герена” – ул. „Цар Самуил” – кръгово кръстовище  при ул. „Цар Освободител” – с. Таваличево и обратно по същия маршрут;
  8.Направление Кюстендил – Горна Гращица:
Кооперативен пазар гр. Кюстендил – ул. „Цар Борис” – кв. „Герена” – ул. „Цар Самуил” – кръгово кръстовище при ул. „Цар Освободител” – с. Горна Гращица и обратно по същия маршрут;
  9.Направление Кюстендил – Долна Гращица:
Кооперативен пазар гр. Кюстендил – ул. „Цар Борис” – кв. „Герена” – ул. „Цар Самуил” – кръгово кръстовище при ул. „Цар Освободител” – с. Долна Гращица и обратно по същия маршрут;
  10.Направление Кюстендил – Берсин:
Кюстендил – Берсин: Кооперативен пазар гр. Кюстендил – ул. „Цар Борис” – кв. „Герена” – ул. „Цар Самуил” – кръгово кръстовище  при ул. „Цар Освободител” –  ул. „Дупнишко шосе” – с. Пиперков чифлик – с. Берсин;
Берсин – Кюстендил: с. Берсин – с. Пиперков чифлик – ул. „Дупнишко шосе” – кръгово кръстовище при ул. „Цар Освободител” – ул. „Хаджи Димитър” – ул. „Цар Симеон” – ул. „Стефан Караджа” – Кооперативен пазар гр. Кюстендил;
  11.Направление Кюстендил – Слокощица:
Кюстендил – Слокощица: Кооперативен пазар гр. Кюстендил –   ул. „Цар Борис” – кв. „Герена” – с. Слокощица;
Слокощица – Кюстендил: с. Слокощица – кв. „Герена” – ул. „Цар Самуил – ул. „Хаджи Димитър” – ул. „Цар Симеон” – ул. „Стефан Караджа” – Кооперативен пазар гр. Кюстендил;
  12.Направление Богослов – Кюстендил:
Кюстендил – Богослов: Кооперативен пазар гр. Кюстендил – ул. „Цар Борис” – Многопрофилна болница гр. Кюстнедил – с. Богослов
Богослов – Кюстендил: с. Богослов – кв. „Герена” – ул. „Цар Самуил”, ул. „Хаджи Димитър” – ул. „Цар Симеон” – ул. „Стефан Караджа” – ул. „Христо Смирненски” – ул. „Цар Асен” – Кооперативен пазар гр. Кюстендил;
  Автобусните превозвачи, чиито маршрут продължава от Кооперативен пазар по ул. „Цар Освободител” в посока към западния край на гр.Кюстендил (Гюешевско шосе), след Кооперативен пазар ще се движат по съществуващия досегашен маршрут.
  13.Създава се временна автобусна спирка!
 
Временно автобусната спирка, намираща се на ул. „Цар Освободител” пред къща-музей „Ильо Войвода” се премества на ул. „Цар Борис” при чешмичката пред паметника на Ильо Войвода.
  Община Кюстендил се извинява за възникналите неудобства и ще работи за намаляване на затрудненията и улесняване протичането на нормален ритъм на живот за населението. 

 ***    

 Поради извършване на строително-ремонтни работи по проект по ПРОГРАМА ИСПА, МЯРКА №2005 BG 16 Р РЕ 006 „ИНТЕГРИРАН ВОДЕН ПРОЕКТ ЗА ВОДНИЯ ЦИКЪЛ НА ГРАД КЮСТЕНДИЛ, считано от 06.01.2010г. до 07.01.2010г. включително ще бъде затворена за движение на ППС ул. „Цар Освободител” в участъка от пресечката с ул. „Овощарска” до пресечката с ул. „Дондуков”.  
  Създава се следната временна организация на движението:
  1. На 06.01.2010г. ще бъде затворена пътната лента за движение в посока КАТ: влизащите от гр. София в посока гр. Кюстендил ППС, ще бъдат отклонявани по ул. „Дондуков”/покрай Животинския пазар/, а излизащите от гр. Кюстендил в посока гр. София /при КЗК/ ще преминават в насрещната пътна лента.
  2. На 07.01.2010г. ще бъде затворена пътната лента за движение в посока КЗК: излизащите от гр. Кюстендил ППС ще се движат без изменение – в дясната пътна лента, а влизащите в града ще продължат да бъдат отклонявани по ул. „Дондуков”.

 ***

 Община Кюстендил уведомява гражданите, че във връзка с проект „Рехабилитация и разширение на водопроводната и канализационната мрежа на гр. Кюстендил” ще започнат строително-ремонтни дейности по ул. „Овощарска” и по ул. „Цар Освободител”, което налага създаване на временна организация на движението. Считано от 05.01.2010г. ще бъдат затворени за движение на ППС:
  1. Ул. „Овощарска” в участъка между пресечката от ул. „Дондуков”  до пресечката с ул. „Цар Освободител”;
  2. Ул. „Цар Освободител” в участъка от кръговото кръстовище при Хранителна верига „Фантастико” до ул. „Даскал Дамаскин”.
  Предлагат се следните обходни маршрути:
  - ул.”Цар Борис”-ул.”Велбъжд”-ул.”Цар Самуил”;
  - ул.”Даскал Димитрий” - ул.”Антим I” - ул.”Хаджи Димитър” и обратно;
       Община Кюстендил се извинява за възникналите неудобства и ще работи за намаляване на затрудненията  и улесняване протичането на нормален ритъм на живот за населението.

***

 Във връзка със заповед на кмета на Община Кюстендил и съгласувани проекти за ВОД, относно „Рехабилитация и разширение на водопроводна и канализационна мрежа на гр. Кюстендил” по проект ИСПА и  необходимостта от създаване на  временна организация  на движението на територията на общината от 28.12.2009 година да бъде затворена за движение на ППС ул.”Даскал Димитрий” в отсечката между  ул. „Хаджи Димитър” и  ул. „Цар Симеон”.   

***

 1. Поради приключване на строително ремонтните работи по ул. „Цар Освободител” в отсечката от КЗК до ул.”Хаджи Димитър”(кръговото кръстовище при Хранителна верига „Фантастико”) се отменя Заповед №РД – 00 – 1725/15.10.2009г. на кмета на Община Кюстендил.
 Считано от 23.12.2009г. участъкът е отворен за движение на ППС.
 2. Поради приключване на строително ремонтните работи по ул. „Дондуков” при кръговото кръстовище с ул. „Хаджи Димитър”(кръстовището при плажа) се отменя Заповед №РД – 00 – 1981/03.12.2009г. на кмета на Община Кюстендил на кмета на Община Кюстендил.
 Считано от 23.12.2009г. участъкът е отворен за движение на ППС.
 Апелираме към водачите на ППС за повишено внимание поради наличието на неравности по пътното платно.

***

 Поради извършване на строително-ремонтни работи по проект по ПРОГРАМА ИСПА, МЯРКА №2005 BG 16 Р РЕ 006 „ИНТЕГРИРАН ВОДЕН ПРОЕКТ ЗА ВОДНИЯ ЦИКЪЛ НА ГРАД КЮСТЕНДИЛ и във връзка със заповед №РД–00–2036/14.12.2009г. на кмета на Община Кюстендил за  създаване на временна организация на движението по ул. „Цар Освободител” и забрана за движение на ППС по ул. „Цар Освободител” в отсечката между ул. „Хаджи Димитър” и ул. „Даскал Димитри”, в дясното пътно платно в посока пазара:
  1. Считано от 14.12.2009 година ще бъде променен маршрутът на автобусните превозвачи, преминаващи по затвореният участък от ул. „Цар Освободител”.
  2. Считано от 14.12.2009 година до приключване на строително-ремонтните дейности по ул. „Цар Освободител” автобусната спирка пред ХРАНИТЕЛНА ВЕРИГА „ФАНТАСТИКО” няма да се ескплоатира от превозвачите.
  3. Създава се временна  автобусна спирка на ул. „Цар Освободител” под бензиностанция Лукойл.
Община Кюстендил се извинява за възникналите неудобства и ще работи за намаляване на затрудненията  и улесняване протичането на нормален ритъм на живот за населението.

***

 Във  връзка с изпълнение на дейностите по частична подмяна и реконструкция на водопреносната и канализационната мрежа на гр. Кюстендил  по проект по програма ИСПА и поради големия обхват на изкопните и  строително ремонтни дейности са възможни аврии в електрозахранването и водоподаването  в зоните  със изкопни и строително ремонтни дейности. Полезни телефонни номера при аварии и спешни случаи и въобще за информация за  и свързана със проекта:

„КЮСТЕНДИЛСКА ВОДА” ООД
Ул. „Цар Освободител” №15
тел. за контакт:078/55 23 82,
078/55 23 71
при аварии: 078/55 23 83
Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите

ЧЕЗ „БЪЛГАРИЯ”
Гр.Кюстендил ,  ул. „Петър Ников” № 2
тел. за контакт: 0700 10 010
при аварии: 0700 10 010
Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите

ОБЩИНА КЮСТЕНДИЛ
пл. „Вълбъжд” №1
телефон  за графика на
СМР по участъци  078/55  12  11
www.kustendil.bg
  Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите     

„ВЕЛБЪЖДГАЗ” АД
ул. „Цар Освободител” №182
тел. за контакт:078/55 44 01
при аварии:0886 736 094
Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите
ВИВАКОМ
тел. за контакт:0800 100 за частни клиенти
тел. за контакт:0800 10 800 за бизнес клиенти

Сектор КАТ- „Пътна полиция”
При ОДП Кюстендил
Тел. за контакт 078/55 75 75, втр.553
Началник пътен контрол

„Райкомерс Конструкшън” АД , /изпълнител по проекта/
Гр.София, ул. „Джавахарвал  Неру”№28
Силвър център, ет.3 ПК, 1324
тел. за котакт: 02/925 13 33
Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите
 

 

© 2020 Oбщина Kюстендил