Печат на тази страница

Важно уведомление за земеделските стопани относно Програма на НАП за насърчаване на доброволното спазване на данъчно-осигурителното законодателство от земеделските стопани

     Уведомлението е във връзка с кампания на Национална агенция за приходите за насърчаване на доброволното деклариране и плащане на данъци и осигурителни вноски от земеделските стопани, , на които са изплатени субсидии от Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ).
Вече могат и да се проверят точния размер на изплатените суми през 2018 г. от ДФЗ. Електронната справка по ЕГН е достъпна в интернет на адрес - https://sei i.cHz.hu/scu/r?p=727:8160:::NQ:8160::.
В случай, че лицето не разполага с точната информация за сумата от ДФЗ, същата ще му бъде предоставена чрез електронна справка от фонда, от служителите на НАП, при посещение на офиса на НАП по постоянен адрес на лицето - офис в гр. Кюстендил и гр. Дупница. Допълнителна информация и/или консултация може да се получи в работно време на телефона на Информационния център на НАП- 0700 18 700.
Тези средства са доход за земеделските стопани, който трябва да бъде вписан в годишната данъчна декларация за доходите, която подават в НАП до 30 април 2019 г. Освен субсидиите, получени от ДФЗ, в декларацията се включват и всички други облагаеми доходи, включително тези от продадената селскостопанска продукция.
Ако вече е подадена данъчна декларация, но по някаква причина лицата са пропуснали да посочат част от получените от ДФЗ суми. могат да подадат коригираща декларация до 30 април 2019 г. Подробна информация за това какви данъци и осигуровки се дължат от земеделските стопани е налична на интернет страницата на НАП - https://nap.bg/documents?id=18377

 

Споделете в социалните мрежи:

Прочетена 1931 пъти