Към старата визия | Профил на купувача | Новини | Актуално                                                                                                                                                            Горещ телефон 078 / 55 12 11

Заседание на Общински съвет - Кюстендил

Излъчването , може да видите тук. (За да чувате звук, задължително използвайте браузър Internet Explorer под Microsoft Windows операционна система. Също така ActiveX контролите на Internet Explorer-a трябва да са отключени (Опции за Интернет - Интернет - Ниво по избор - Разрешаване / Подкана ; при Английско меню - Internet Options - Security - Internet - Custom Level - всички отметки на бъдат на Enable или Prompt) и при изскачане на Plug-in "Mobotix" да бъде инсталиран. След което рестаирайте браузъра и заредете страницата на ново).

празнична света литургия в едноименния храм в Кюстендил

  В чест на почитания на 11 ноември Свети великомъченик Мина, ще бъде отслужена празнична света литургия в едноименния храм в Кюстендил и осветен курбан за здравето на всички кюстендилци.

  В 12:00 часа, на 11.11.2019г. в двора на храм - паметник "Свети великомъченик Мина" ще бъде раздадена по една порция от 300 грама от осветеното ястие на петстотин човека.

  Организаторите молят миряните да носят собствен съд.

Извънредна автобусна линия

Извънредна автобусна линия ще бъде пусната по повод Задушница на 02.11.2019г (събота), с цел улесняване придвижването на хората, пристигащи от селата и околността.

Маршрутът предвижда тръгване от спирката на Пазара до Новия траурен парк в 10:20 часа, като цената на билета е 1 лев.

Община Кюстендил набира кандидати за приемни родители

Община Кюстендил  е включена в Проект „Приеми ме 2015“, развиващ социалната услуга „Приемна грижа“ в страната. Проектът е финансиран по Програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансиран от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд. Изпълнява се от Агенцията за социално подпомагане в партньорство с общините в България.

Услугата “приемна грижа” дава възможност на много деца в риск или настанени в специализирани институции да се отглеждат в семейна среда. Отглеждането и възпитанието на дете в приемно семейство гарантира правото му да расте в семейна среда и да се развива пълноценно. Когато детето е в риск, услугата “приемна грижа” осигурява определен период от време сигурна и безопасна семейна среда за детето, което допринася за неговото правилно физическо, психическо и емоционално развитие. Приемната грижа осигурява подкрепа на биологичните родители в кризисни ситуации и допринася за процеса на деинституционализация в България, което е основен приоритет в политиката по закрила на децата.
Областният екип по приемна грижа набира кандидати за приемни семейства от община Кюстендил.  На кандидатите се предоставя устна информация, относно реда и условията за кандидатстване, процедурата по подбора и утвърждаване на кандидатите, както и същността и целта на настаняване на дете в приемно семейство.

Кандидатите за приемни семейства на територията на община Кюстендил могат да се свържат със социалните работници от Областния екип по приемна грижа за повече информация може да видите тук .

Адресът на Областния екип по приемна грижа е:

гр. Кюстендил, ул. Яворов 6, Общинска поликлиника, каб.220

Телефон за връзка: 078/550028; 0882 885101; 0888 919 558

Контакти

  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  078/ 55 11 66
  078/ 55 10 04
  гр.Кюстендил, пл. "Велбъжд" № 1

Следвайте ни