Начало
Юбилейно издание "5 години Книги за смет".
16.05.2017
За поредна година Община Кюстендил взима участие в  кампанията „Книги за смет”, която ще се проведе на 20 май 2017г от 10: 00 до 13.00 часа на пл. „Велбъжд”.
В замяна на всеки килограм предадена пластмаса на участниците се предлага по- разширен избор от заглавия, също и в електронен вариант, наличен  в напечатан или е-формат.
С нововъведената електронна книжарница, организаторите от фондация “Credo Bonum” и издателство “SmartBooks” имат за цел да намалят употребата на хартия и да предоставят на участниците удобен и екологичен достъп до подбраните заглавия.
 
Онлайн платформата на адрес www.knigizasmet.com ще изисква бърза регистрация на уникалния код, който феновете на кампанията ще могат да получат, след като предадат 1 или повече килограма пластмаса за рециклиране. В електронната книжарница участниците ще могат да вземат 2 е-книги за всеки килограм пластмаса, вместо 1 хартиена книга на място, както досега.
По повод „5 години Книги за смет” инициативата добавя няколко нови заглавия към предварителната селекцията. Участниците ще се насладят на неиздавана досега книжка с илюстрации от известния български аниматор и татуист Петя Евлогиева - историята за „Изгубеният плаж”, проследяваща летните приключения на Лиска и нейните симпатични приятели.
Сред новите заглавия в кампанията е и „Червената шапчица” с илюстрации от Мила Лозанова, а също и едно специално издание от авторите на телевизионната рубрика на БНТ - „Зелена светлина“, със заглавие „Те предизвикват”, налично само в електронен вариант.
Юбилейното издание „5 години Книги за смет” стартира в София на 22 април и ще предложи някои специални допълнения като пътуваща изложба, пет метрова надуваема скулптура от найлонови торбички, а Екопак България ще изненада най-малките участници в "Книги за смет" с детска работилница за странни същества, в която малчуганите ще се научат как да превръщат пластмасата от отпадък в забавни играчки

Организатори на кампанията са фондация „Credo Bonum” и издателство “SmartBooks”, а партньори - Екопак България, Българо-американска кредитна банка, Общините Бургас, Велико Търново и Кюстендил, Посолство на САЩ в България, Институт Сервантес, Mall Galleria Стара Загора, Mall Велико Търново, както и с медийното партньорство на телевизионното предаване на БНТ - „Зелена светлина”, гайдът за култура „Виж! София” и „Виж! Бургас” и JCDecaux.
Повече подробности за местата на провеждане може да намерите на фен-страницата fb.com/knigizasmet във Фейсбук.
 
 
< Предишна   Следваща >

© 2018 Община Кюстендил