Начало
18.03.2017
С голям спектакъл на открито се състоя конкурсът за избор на „Девойка Кюстендилска пролет” 2017.
В празничната програма взеха участие финалистите от най-гледаните музикални предавания – Виктория Георгиева и Искрен Тончев-Искрата, както и любимката на поколения Силвия Кацарова, заедно с нашумялата у нас и в чужбина Теди Кацарова.
 Водещи на събитието бяха лицата на модерната журналистика на  „Преди обед” – Александър Кадиев  и „Култ” - Петя Дикова.
Победителката в тазгодишния конкурс е РАЛИЦА ЕМИЛОВА ВЕЛИНОВА под номер 8, а нейни подгласнички са – номер 12– ДАНИЕЛА ДАНАИЛОВА СТОИМЕНОВА и  номер 10 – ТЕОДОРА БОНКОВА АТАНАСОВА.
„Девойка на публиката“ е номер 5 – ЕВЕЛИНА НИКОЛОВА ВАСИЛЕВА, която бе избрана чрез sms-гласуване, продължило и по време на конкурса.
Победителката в „Девойка Кюстендилска пролет 2017” получава парична награда от 1500 лв., а двете й подгласнички  и „Девойка на публиката” по 850 лв. Всички участнички получават от Община Кюстендил  подарък - официалните тоалети и обувките,  с които участват в спектакъла, както и луксозни албуми със снимки.
Тържествата по случай празника „Кюстендилска пролет” ще продължат на 21 март от 11:00 часа на площад „Велбъжд”, където ще бъде отслужен молебен за здравето на кюстендилци и ритуал по предаването на символите на града. В празничната програма ще вземат участие Стефан Диомов и „5-те сезона”, както и народният изпълнител Николай Славеев.
За първи път в местността „Хисарлъка” от 13.00 часа ще стартира програмата на новоизградената сцена, част от Късноантичната и средновековна крепост с участието на Стефан Диомов и „5-те сезона”.
Малко по-късно от 14:30 часа на сцена „Хисарлъка” ще се изявят танцови състави от Община Кюстендил.
 
 
 
< Предишна   Следваща >

© 2018 Община Кюстендил