Начало
17.03.2017
      Онлайн плащане на данъци и такси в Община Кюстендил

      Данъчно задължените лица вече могат да плащат сумите за различните видове данъци и такси по Интернет чрез дебитна/кредитна карта, без да се налага да посещават на място Салона за обслужване на клиенти в Дирекция „Приходи от местни данъци и такси” към Община Кюстендил. Новата услуга е достъпна в Интернет страницата на местната администрация - www.kustendil.bg, „Проверка задължения МДТ” (голям син бутон, в дясно на екрана). За улеснение на клиентите са публикувани и указания за работа.

      Чрез изписване на ЕГН за физическите лица или ЕИК за юридическите, както и клиентския идентификационен номер (КИН – от съобщението за годишни данъци) се влиза в потребителския профил за проверка на задълженията и тяхното плащане.

      При онлайн плащането, за което не се удържат никакви допълнителни такси, лицата също имат възможност да изберат кой вид задължение да платят и за кой период, могат да въведат и сортиране на данъците и таксите по партида или по години.

       Така начините за заплащане на местни данъци и такси към Общината вече са в брой, по банков път, с пощенски запис, чрез ПОС терминал и чрез Интернет. От новата услуга могат да се възползват всички, тя ще спести време и усилия на клиентите. Всеки може да плати данъци и такса битови отпадъци към Община Кюстендил от своя компютър, таблет или телефон, независимо къде се намира. Единствените условия са притежанието на дебитна или кредитна карта, издадени от българска банка, и връзка с Интернет.
 
< Предишна   Следваща >

© 2018 Община Кюстендил